Ce şanse are Radu Mazăre să obţină azil politic în Madagascar

radu-mazare-dna-inq-octav-ganea.jpg

Dosarul lui Radu Mazăre este cel mai vechi deschis unui politician din România

Radu Mazăre este la un pas să intre pe lista celor mai căutaţi fugari. Instanţa supremă va decide peste câteva zile dacă emite mandat de arestare în lipsă pe numele lui. Fostul primar de la Constanţa, judecat în mai multe dosare de corupţie, i-a anunţat pe poliţiştii care îl aveau în supraveghere că a plecat din ţară şi că vrea azil politic în Madagascar, unde şi-a construit o afacere de succes.

Obţinerea azilului politic în Madagascar este o procedură extrem de complicată. Legislaţia Republicii Madagascar nu reglementează în niciun fel noţiunea de azil şi nici măcar statutul de refugiat. O arată cel mai recent raport privind respectarea drepturilor omului întocmit de Departamentul American de Stat. Aşa că nu este clar dacă cererea de azil politic pe care fostul primar spune că o va iniţia va avea vreo şansă de aprobare.

În schimb, pentru că are statut de investitor, Radu Mazăre are şanse mari să obţină dreptul de a locui permanent pe teritoriul statutului din Oceanul Indian, condiţiile fiind uşor de îndeplinit, în timp ce costurile nu depăşesc trei mii de dolari.

Citeşte mai multe pe adevarul.ro

Loading...
 
 

Citește și

  • Locuinţa a fost refăcută ca la carte aproape din temelii de către primar. Majoritatea materialelor şi a obiectelor din eleganta vilă au fost comandate sau aduse, personal de Mazăre, din străinătate. Pasiunea edilului pentru sporturile nautice a dictat şi arhitectura clădirilor.

  • radu mazăre

    Radu Mazăre nu e singurul inculpat care a fugit în Madagascar. Alături de edilul din Constanța, ar fi plecat din țară și fostul său consilier și fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Valentin Preda. Amândoi sunt judecați în cadrul aceluiași dosar.

  • Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, inculpat în 8 dosare în care este acuzat de diverse infracțiuni economice, a plecat din țară în preajma Crăciunului. Deși se afla sub control judiciar, Mazăre nu avea interdicția de a părăsi România, așa că și-a luat zborul tocmai în Madagascar. Acolo, fostul edil al Constanței și-a clădit un adevărat Paradis iar Mazăre a transmis că ar vrea să ceară azil politic, simțindu-se persecutat de justiția din România. Prejudiciul total din dosarele sale depăsește 115 milioane de euro!

  • Fraţii Radu şi Alexandru Mazăre au explicat Curţii Supreme că cea mai mare parte din banii de investiţi în Brazilia şi Madagascar proveneau de fapt de la milionarul Elan Schwartzenberg şi de la şefa PSD Costineşti, Ema Gavrilă. Cei doi au explicat nonşalant magistraţilor că, deşi banii pentru investiţii treceau prin conturile lor din Israel, de fapt nu erau ai lor, aşa că nu i-au mai consemnat în declaraţiile de avere.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1