Ce șanse are Elena Udrea ca să scape de pușcărie

3-bd1.jpg

Elena Udrea a fost ridicată de poliţişti de pe stradă, în timp ce se plimba cu iubitul ei şi cu fetiţa lor
Foto: diarioextra.com

Elena Udrea şi Alina Bica nu vor fi eliberate. Cel puţin aşa susţine omul de afaceri Cornel Tăbăcaru. Din informaţiile acestuia, cele două românce vor rămâne închise pe toată perioada procesului de extrădare, care poate dura chiar şi 6, 8 sau 12 luni. Miliardarul susţine că un singur lucru ar putea să le scape pe cele două: să obţină statutul de refugiat.

Elena Udrea (44 ani) şi Alina Bica (44 ani), care au fost reţinute pe 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României, vor rămâne închise în penitenciarul pentru femei El Buen Pastor, care poartă din anul 2017 numele de Vilma Curling Rivera. De acest lucru este convins Cornel Tăbăcaru, miliardarul român stabilit de mai mulţi ani în Costa Rica. Conform declaraţiilor şi informaţiilor acestuia, cele două femei, care îşi aşteaptă cu sufletul la gură sentinţa, vor rămâne încarcerate pe toată durata procesului de extrădare. ”Ele îşi aşteaptă sentinţa luni sau marţi, dar nu vor fi eliberate. Procedurile de extrădare pot dura între 6, 8 sau 12 luni. Este clar că pe durata întregului proces de extrădare atât Udrea, cât şi Bica vor fi în stare de arest. Pierdem timpul dacă vorbim altceva. Iar eu sunt convins că ele vor fi extrădate”, susţine pentru Click! miliardarul Cornel Tăbăcaru.

2-3-neatza-6-tifetz.jpg

Cornel Tăbăcaru

Omul de afaceri afirmă că cele două femei nu au nici acum statutul de refugiat, aşa cum s-a vehiculat. ”Ele sunt în acest moment solicitante al statutului de refugiat politic. Acest statut se acordă sau nu, în termen de un an de zile de la depunerea solicitării la biroul de emigrare de acolo”, subliniază el. Acesta mai spune că situaţia s-ar schimba radical, atât pentru Elena Udrea, cât şi pentru Alina Bica, dacă între timp, statul costarican le-ar acorda statutul de refugiat.

2-3-bd-3.jpg

Udrea, Bica şi amica lor tocmai ieşiseră din cafenea
Foto: diarioextra.com

2-3-bd-2.jpg

Alina Bica folosea o limuzină de lux în Costa Rica
Foto: diarioextra.com

”În paralel se judecă în continuare procesul de obţinere a statutului de refugiat. Procesele nu au nici o legatură între ele. Acel termen de un an de zile în care cei de la  emigrare pot să dea un răspuns ar putea să încurce. Eu nu cred că vor primi statutul de refugiat, dar în cazul în care să zicem că li s-ar aproba acest statut de refugiat, situaţia se schimbă. Toate celelalte cad, se anulează, pentru că nu mai pot fi extrădate aşa uşor sau poate chiar deloc”, a mai adăugat Cornel Tăbăcaru.

În ceea ce priveşte statutul de refugiat, răspunsul va fi primit de Alina Bica în decembrie 2018, iar de Elena Udrea în martie 2019.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1