Ce sancțiune a primit medicul care a refuzat să consulte o pacientă. Femeia a murit

elena-vlad.jpg

medicul elena vlad in vacanta
Medicul Elena Vlad a refuzat să consulte o pacientă și a fost sancționată cu reducerea salariului de bază timp de trei luni
foto: arhivă personală/Facebook
Citeste tot despre: 

Ancheta de la Spitalul de Urgență Târgu-Jiu s-a încheiat, iar medicul care refuzat să consulte o pacientă motivând salarizarea necorespunzătoare va fi sancționat cu reducerea salariului de bază cu 10%.

Managerul Spitalului de Urgență Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a anunțat sancțiunile în cazul medicului Elena Vlad, care a refuzat să consulte o pacientă invocând salariul pre mic. Transferată la Craiova, femeia refuzată de medic a murit în urmă cu o săptămână.

„Astăzi am primit raportul de cercetare disciplinară prealabilă în legătură cu doamna doctor Vlad. Am aprobat propunerea Comisiei de cercetare disciplinară şi am dispus sancţionarea doamnei doctor Elena Vlad cu reducerea salariului de bază cu 10% pe trei luni”, a declarat Gigel Capotă pentru Agerpres.

Medicul s-a plâns pe fișa pacientei de salarizarea necorespunzătoare

O femeie de 62 de ani, din comuna Borăscu, județul Gorj, a ajuns la Spitalul Județean Târgu-Jiu la sfârșitul lunii ianuarie, din cauza unor afecțiuni pulmonare. Medicul primar Elena Vlad a refuzat să-i facă tratamentul și a menționat în fișa medicală a femeii că ”nu se poate realiza aspirat bronșic în boală infecțioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”.

Pacienta a fost transferată în cele din urmă la Craiova, unde a murit la 9 februarie. „Este regretabil că a decedat doamna, la Craiova. Nu tolerăm așa ceva. Procedura este mai delicată și mai amplă, nu pot sa iau măsuri până când nu primesc de la Comisia de Disciplină. Aștept niște propuneri de la Colegiul Medicilor privind cercetarea pe care am dispus să o facă, mai am Comisia de Disciplină să facă verificarea respectivă", a declarat la vremea respectivă Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Loading...

Citește și