Ce s-a ales de pasarela morții de pe DN1! CNAIR a luat măsuri după 11 ani de la accident

pasarela-care-a-cazut-peste-masina-la-tancabesti.jpg

Pasarela de pe DN1, de la Tâncăbești, a căzut chiar peste mașina care trecea pe sub ea
Pasarela de pe DN1, de la Tâncăbești, a căzut chiar peste mașina care trecea pe sub ea

N-au mai avut curajul să pună la loc pasarela morții, de pe DN1, de la Tâncăbeşti. După 11 ani de la tragicul accident, când doi tineri au murit striviți, autoritățile au montat o alta la câțiva metri distanță. Cea veche a rămas pe loc, parcă să ne amintească, ori de câte ori trecem pe acolo, că locul este blestemat.

În după-amiaza zilei de 25 iulie 2008, pe DN1 a avut loc un adevărat carnagiu. Pasarela din localitatea ilfoveană Tâncăbeşti a fost agăţată de bena unei basculante şi a căzut pe o mașină care se afla în trecere.

O secundă a făcut diferența între viață și moarte. Doi tineri au pierit atunci striviţi de mastodontul din fier: Monica Ursică (28 de ani) și Ionuţ Ilie (26 de ani). Valentina, sora fetei, a stat mult timp în spital.

Șoferul camionului care a dărâmat pasarela de pe DN1 a făcut 3 ani de închisoare

După trei ani de la nenorocire, șoferul care a mers cu bena camionului ridicată și a dărâmat pasarela peste autoturism a primit trei ani de închisoare cu executare și a fost obligat de instanță să le plătească familiilor îndoliate despăgubiri de 280.000 de euro. Nu avea banii, astfel că i-au fost executate bunurile.

pasarela-ucigasa-tancabesti-dn1.jpg

Pasarela ucigașă de pe DN1 nu a fost dată jos, resturile ei fiind în același loc
Pasarela ucigașă de pe DN1 nu a fost dată jos, resturile ei fiind în același loc
Foto: Andreea Dancu

Directorul Servomont Import Export SRL Craiova, Constantin Popescu, susţinea că pasarela a fost realizată în 75 de zile, la finalul anului 2001, şi a respectat proiectul.

Acesta a explicat atunci că orice pasarelă s-ar prăbuşi dacă ar fi lovită, pentru că astfel de construcţii nu se sudează, deoarece la temperaturi mari s-ar dilata şi s-ar arcui.

O nouă pasarelă a fost montată pe DN1

Până în 2019, Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) nu s-a apropiat de resturile rămase din pasarelă. Nu a dat-o jos, dar nici nu a reabilitat-o.

noua-pasarela-montata-pe-dn1.jpg

O nouă pasarelă a fost montată pe DN1, la Tâncăbești
O nouă pasarelă a fost montată pe DN1, la Tâncăbești
Foto: Andreea Dancu

La insistențele locuitorilor, care nu au curajul să traverseze pe la trecerea de pietoni, autoritățile au montat o altă trecere care supratraversează DN1. A fost montată de curând, la câțiva metri distanță de pasarela ucigașă.  

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/dupa-8-ani-pun-la-loc-pasarela-mortii-pe-dn-1

 

Loading...