Ce rușine! Uniformele militarilor români din Afganistan s-au decolorat

uniforma-armata-romana.jpg

noile uniforme ale armatei romane s-au decolorat in afganistan
Noile uniforme ale militarilor români din Afganistan se decolorează ușor, se scămoșează repede și intră la apă
FOTO: stiritvr.ro

Noile uniforme ale militarilor români din Afganistan se decolorează ușor, se scămoșează repede și intră la apă. Deși uniformele au fost testate înainte, armata recunoaște că au fost probleme cu primul lot.

Pentru un soldat, uniforma însemnă mândrie și onoare. Noile uniforme militare au fost prezentate pe podium, ca la marile case de modă din lume, cu lumini și audiență selectă.

Însă, când au ajuns în Afganistan, noua uniformă a Armatei Române a fost învinsă de soarele din Afganistan, scrie stiritvr.ro. Abia intrate în dotare, uniformele infanteriștilor români s-au decolorat după doar șase luni de misiune. Vestoanele și pantalonii au căpătat o cu totul altă culoare din cauza expunerii la soare. Din această cauză, pare că militarii români fac parte din armate diferite.

Pe lângă faptul că se decolorează la soare, noua uniformă se scămoșează imediat și intră la apă.

Ministrul Mihai Fifor și generalul Nicoale Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, au primit foarte multe plângeri în timpul vizitei în Afganistan.

Deși uniformele au fost testate înainte, armata recunoaște că au fost probleme cu primul lot. Potrivit unui comunicat al MApN, pentru ultima etapă de aprovizionare de 51.000 de uniforme, au fost găsite soluții tehnice ca acestea să nu se mai decoloreze și să se scămoșeze așa de ușor.

Noile uniforme au costat 30 de milioane de euro

Anul trecut, pe sistemul public de licitații, a apărut un anunț de atribuire pentru un acord de furnizare de echipament. Armata a cumpărat uniforme de luptă, îmbrăcăminte pentru protecția împotriva intemperiilor, tricouri, rucsacuri și bocanci de la mai multe firme românești. Valoarea contractului este de peste 146 de milioane de lei, adică ceva mai mult de 30 de milioane de euro.

Noile uniforme au fost lansate cu mare fast la Cercul Militar Național, în toamna lui 2016. Acum armata recunoaște eşecul, dar nu spune nimic despre cine ar fi vinovat și la cât se ridică paguba, scrie stiritvr.ro.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1