Ce ruşine! Aici au fost cazaţi liceenii de top!

Ultima actualizare:

    Aşa arăta clădirea internatului unde a fost cazat grupul de liceeni pasionaţi de istorie
Aşa arăta clădirea internatului unde a fost cazat grupul de liceeni pasionaţi de istorie

Cei mai buni elevi români pasionaţi de istorie au trăit o umilinţă greu de crezut. Adolescenţii participanţi la sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice la Istorie, desfăşurată la Turnu Măgurele, Teleorman, au fost cazaţi în camere cu mucegai, pline de gândaci şi cu paturi rupte. ”O batjocură!”, a spus unul dintre participanţi, care a şi postat fotografii pe Internet.

Ceea ce trebuia să fie o sesiune ştiinţifică interesantă, în cadrul căreia liceenii pasionaţi de istorie să dezbată subiecte şi să facă schimb de idei s-a transformat într-un coşmar. Elevii care au muncit mult ca să se califice la etapa naţională a sesiunii de comunicări ştiinţifice la Istorie, organizată anul acesta în perioada 25-28 iulie, la Turnu Magurele, au trebuit să doarmă în camere insalbure, cu mucegai şi igrasie pe pereţi şi pline cu gândaci. În plus, paturile şi saltelele erau rupte, murdare şi cu arcurile ieşite, scrie adevarul.ro. Alin Popoviciu, unul dintre liceenii participanţi, a postat mai multe poze pe reţelele de socializare cu condiţiile din internatele în care a fost cazat alături de colegii săi.

Saltelele, rupte şi murdare
Saltelele, rupte şi murdare

„Aşa am fost primiţi la sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice-istorie desfăşurată la Turnu Măgurele, Teleorman. Aşa a răsplătit statul român munca elevilor calificaţi la etapa naţională a unui concurs după luni întregi de muncă. Eu nu pot decât să vă rog să facem cunoscută tuturor această situaţie deosebit de gravă pentru a nu fi supuşi şi alţi elevi la o asemenea batjocură! Ţara asta nu dă niciun ban pe munca noastră! Fotografiile le-am realizat în internatele în care am fost cazaţi: internatul Liceului «Sfântul Haralambie» şi internatul liceului «Praporgescu, Turnu Măgurele», a scris Alin Popoviciu, pe Facebook.

Băile n-au mai fost reabilitate de ani de zile
Băile n-au mai fost reabilitate de ani de zile

Click! a aflat şi explicaţiile organizatorilor, Inspectoratul Şcolar Teleorman. ”Regretăm foarte mult situaţia. Noi am făcut eforturi pentru buna desfăşurare a sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice la Istorie, desfăşurată la Turnu Măgurele. Iniţial, trebuia să fie cazaţi la Alexandria, dar căminul era în reabilitare. Ne-am dus cu maşinile personale să îi luăm de la gară pentru că au venit vineri, în jurul orei 23.00. Directorul de la Liceul «Praporgescu» a cumpărat saltele noi, iar cel de la «Sfântul Haralambie» a cumpărat lenjerie nouă de pat. Din păcate, elevul care s-a plâns de condiţii pe Internet a fost cazat într-o cameră neamenajată de la etajul III din căminul de la «Sfântul Haralambie» şi nu a spus nimic”, ne-a spus Valeria Gherghe, inspectorul şcolar general Teleorman.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net