Ce restricții de sărbători vom avea și când se vor decide

Ultima actualizare:

    Autoritățile speră să nu fie cazul să impună noi restricții de sărbători. O decizie în acest sens se va lua peste câteva zile
Autoritățile speră să nu fie cazul să impună noi restricții de sărbători. O decizie în acest sens se va lua peste câteva zile

Ce restricții de sărbători vom avea în acest an? Ce măsuri s-ar putea lua în contextul în care valul 5 bate la ușă? Autoritățile din România se feresc să ofere, deocamdată, un răspuns concret. Încă așteaptă. Chiar și așa, semnale sunt: Raed Arafat anunța zilele trecute că deciziile vor fi luate în funcție de evoluția situației epidemiologice.Alexandru Rafila, proaspăt ministru al Sănătății, a precizat, joi, că primele măsuri vor fi luate săptămâna viitoare, după ce va avea o întâlnire cu medicii de familie.

Este puțin probabil să avem de-a face cu restricții dure, să se impună noi reguli de circulație sau să se interzică accesul în anumite zone, locuri, instituții etc. Să nu uităm că vineri autoritățile deschid Târgul de Crăciun din București, de la Piața Universității, iar zilele trecute s-a deschis Târgul de Crăciun din sectorul 6, organizat în Parcul Moghioroș. Evident, se va păstra regula purtării măștii de protecție, a distanțării sociale și obligativitatea certificatului verde, ca și până acum. 

Însă, nimic nu poate fi bătut în cuie, nimic nu este sigur, căci până săptămâna viitoare se pot întâmpla multe. Oficial, abia după data de 29 noiembrie vom afla ceva. 

Raed Arafat, despre restricții de sărbători: „Depinde de evoluția pandemiei”

Raed Arafat s-a ferit să dea un răspuns concret la întrebarea care se află, azi, pe buzele tuturor: vom avea sau nu restricții de sărbători? Șeful DSU a precizat că totul depinde foarte mult de evoluția pandemiei. „Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme", a spus Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Alexandru Rafila: „Săptămâna viitoare se va lua o decizie”

Nici Alexandru Rafila nu a oferit un răspuns concret, tranșant. Autoritățile consideră că este, deocamdată, prematur să vorbim despre restricții de sărbători. 

„Primele măsuri le vom vedea săptămâna viitoare, când trebuie să ne întâlnim cu medicii de familie. Trebuie să avem primele contacte, încât să recunoaștem în primul rând rolul lor, să nu-i mai acuzăm în grup, pentru că se întâmplă lucrul ăsta, ceea ce este extrem de nociv. Ai nevoie de acest corp medical, care este cel mai mare din România, are cele mai multe contacte cu populația acestei țări. Ei trebuie să facă două lucruri să ne ajute acum: trebuie să asigure accesul la testare și trebuie să asigure consultația și prescripția unui tratament, conform unor ghiduri, în ambulatoriu, atunci când se poate”, a declarat Rafila, într-un interviu la Digi24

O nouă tulpină Covid alarmează întreaga lume

În timp ce noi ne gândim la sărbătorile de iarnă, ne rugăm pentru relaxarea restricțiilor și dăm buzna să vedem luminițele pe străzi, brazii împodobiți și Târgurile de Crăciun, Europa fierbe la foc mocnit. Valul 5 bate la ușă. Austria a impus carantină și vaccinarea obligatorie a întregii populații. Germania impune și ea restricții draconice, Marea Britanie și Israel interzic cetățenilor să călătorească în Africa de Sud. Motivul? A apărut o nouă tulpină Covid, cea mai periculoasă de până acum. Iar această super-mutație a băgat Organizația Mondială a Sănătății în ședință de urgență. Potrivit specialiștilor, această variantă Covid se răspândește mult mai repede, este foarte contagioasă, mult mai agresivă și, cel mai grav, vaccinurile pe care le avem în prezent ar putea să fie ineficiente în afața acestei noi amenințări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net