Ce reclamă românii: apa de la WC şi visele erotice

Citeste tot despre: 

Românii fac reclamaţii trăsnite! La multe instituţii ale statului, fie la Poliţie, fie la Parchet, fie la Judecătorii ori la Fisc, sunt înregistrate tot felul de petiţii bizare. Deşi cererile respective nu pot fi, evident, rezolvate, reclamagiii nu renunţă şi continuă să asalteze autorităţile cu petiţiile lor ciudate şi, deopotrivă, amuzante.

Funcţionarii, poliţiştii, procurorii şi judecătorii se confruntă adesea cu situaţii de nerezolvat, semnalate cu promptitudine de cetăţeni cu imaginaţie bogată. În Neamţ, de pildă, autorităţile au fost solicitate să facă lumină în cazuri inedite: vecina care afumă blocul când găteşte, larma copiilor în faţa blocului, vecinul care foloseşte buda noaptea şi trage apa zgomotos, cocoşul care cântă la 3.00 dimineaţa sau consăteanul care face evaziune fiscală prin vânzarea ţuicii fabricate acasă.
La bazaconiile care fac obiectul multor cereri, răspunsul este, desigur, „Cele reclamate de dumneavoastră nu se confirmă“. Petenţii nu sunt însă descurajaţi şi continuă să bată la uşa instituţiilor, cu speranţa că “reclamaţiile” lor vor fi rezolvate. 
Unul dintre aceste cazuri trăsnite îl are ca protagonist pe un bătrân din Roman, care a făcut un autodenunţ halucinant la Poliţia Locală pentru o „faptă gravă“. Pensionarul le-a relatat autorităţilor că „îşi disperă vecinii“ din cauza viselor erotice pe care le are în fiecare noapte, fantezii care îi provoacă un comportament necontrolat. Bătrânul le-a spus poliţiştilor locali că s-a prezentat în audienţă fiindcă nici el nu suportă situaţia şi că regretă chinul la care îi supune pe vecinii de pe scara blocului. Bântuit de visele “dezbrăcate”, care îi dădeau o stare de somnambulism, pensionarul se manifesta foarte zgomotos, astfel că vecinii trebuie să îndure strigătele şi gemetele sale. Reprezentanţii Poliţiei Locale l-au calmat şi l-au asigurat că au în vedere toate zonele oraşului, inclusiv cea în care locuieşte el, recomandându-i să meargă liniştit acasă. „De fiecare dată când avem astfel de cazuri, procedăm cu tact, pentru a nu jigni sensibilitatea interlocutorilor. Au, n-au dreptate, trebuie ascultaţi şi procedat în aşa fel încât temerile faţă de unele situaţii să fie înlăturate“, spune, pentru adevarul.ro, Daniel Cazacu, fost şef al Serviciului Poliţiei Locale Roman.
Procurorii de la Parchetul Neamţ au rămas mască în urmă cu câţiva ani, când un localnic a depus o plângere în care cerea o anchetă minuţioasă. Omul susţinea că are probe care atestă că de la Platforma Chimică Săvineşti se fură tehnologie. Răspunsul primit, potrivit căruia combinatul era dezafectat şi vândut la fier vechi de ceva vreme, nu l-a convins pe reclamant.  
Tot nerezolvat a rămas un caz în care un cetăţean a mers la Poliţie pentru că un vecin i-a furat câteva kilograme de aur, dar că nu poate să se implice, fiindcă nu poate da mandate de arestare. Alt cetăţean din Neamţ sesiza autorităţile că serviciile secrete îi ascultă gândurile de la distanţă, motiv pentru care se temea să mai gândească. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1