Ce a răspuns premierul Florin Cîțu, întrebat dacă alocaţiile vor fi majorate de la 1 iulie

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu, premierul Românieifoto: News.ro
Florin Cîțu, premierul Românieifoto: News.ro

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat sâmbătă dacă alocaţiile vor fi majorate de la 1 iulie, afirmând că bugetul a fost aprobat şi alocaţiile au crescut la începutul anului cu 20%, iar celelalte propuneri legat de acest subiect erau din partea PSD.

„Aici nu va trebui să existe niciun fel de discuţie, bugetul a fost aprobat şi alocaţiile au crescut la începutul anului cu 20%, este ceea ce avem în buget în acest moment, este un amendament care a trecut în Parlament, celelalte propuneri erau propuneri care ţin de PSD. Mă aştept ca membrii coaliţiei să susţină programul de guvernare al acestei coaliţii, să susţină obiectivele pe care ni le-am asumat în faţa partenerilor noştri internaţionali şi nu să susţină legi ale PSD”, a transmis Florin Cîţu.

Întrebat dacă sunt membri ai coaliţiei care susţin legea PSD, premierul a răspuns: „Am înţeles că sunt câteva în parlament, se întârzie şi semnalul este clar că nu vreau să ajungem să trebuiască iar să luăm noi decizia să corectăm. Este în Parlament legea care peermite creşterea anuală a alocaţiilor, trebuie să ne ţinem de acest calendar”.

Alocaţia pentru copii este acum 214 lei pe lună

La finalul anului trecut, Raluca Turcan anunța pe pagina sa de Facebook că alocaţiile pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor ajunge la suma de 214 lei pe lună. "Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar", scria ministrul Muncii pe internet. Următoarea majorare a alocațiilor depinde de decizia Parlamentului, a afirmat, la vremea aceea, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la postul public de televiziune. "Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%", a declarat Ministrul Muncii, care a precizat atunci că următoarea majorare a alocaţiilor ar putea avea loc în iulie sau august.


    Grafic creștere etapizată a alocațiilorfoto: Digi24.ro
Grafic creștere etapizată a alocațiilorfoto: Digi24.ro

Majorarea alocației se realizează etapizat

Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 123/2020 pentru modificarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, majorarea alocației pentru copii până la nivelul de 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copiii cu handicap, respectiv până la 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, se realizează etapizat prin majorarea cu 20 de puncte procentuale, aplicate sumei rezultate din diferenţa dintre cuantumul de 600 lei, respectiv 300 lei, şi cuantumul acordat anterior, în luna iulie 2020.

Citește și:

Ministrul Muncii: ce alocație vor primi copiii cu vârste între 2 și 18 ani chiar de la 1 ianuarie

Alocațiile copiilor ar putea fi dublate. CCR a respins sesizarea Guvernului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net