Ce a produs carnagiul de pe Autostrada Soarelui

Ultima actualizare:

    Polițiștii au identificat cauzele producerii accidentului de pe A2Foto: Ziuadeconstanta.ro
Polițiștii au identificat cauzele producerii accidentului de pe A2Foto: Ziuadeconstanta.ro

Polțiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cauza accidentului de pe Autostrada Soarelui de sâmbătă, 5 noiembrie. În urma audierilor, oamenii legii au ajuns la concluzia că viteza neadaptată condițiilor meteo nefavorabile a fost principala cauză a accidentului.

Potrivit declarațiilor polițiștilor, impactul în lanț s-a produs din cauza unui autoturism Logan, condus de un instructor auto. Acesta circula pe banda a doua cu viteză redusă, dar la kilometrul 64, a observat panourile de semnalizare de pe A2 și a încetinit viteză la 40 km/h, informează Adevărul.

Autoturismul Logan a fost apoi izbit din spate de un automobil Volkswagen, care circula cu o viteză de 90 de km/h. Conform precizărilor instructorului auto, în momentul în care a fost lovit, a încercat să se retragă pe banda de urgență, dar a intrat în fața vehiculelor din spate care nu au mai avut timp să frâneze.

Totul s-a datorat vizibilității foarte reduse, sub 20 de metri pe alocuri, din cauza ceței, dar și vitezei mult prea mari în astfel de condiții meteo și a nepăstrării distanței corespunzătoare dintre vehicule. Tot potrivit rezultatelor anchetatorilor, după ce mașinilor implicate în carambol li s-a făcut inspecția tehnică amănunțită, s-a observat că una dintre acestea avea acul vitezometrului blocat la 118 km/h.

Carambolul s-a produs sâmbătă dimineață, 5 noiembrie, pe Autostrada Soarelui, fiind implicate 32 de automobile care s-au ciocnit în lanț. Eset cel mai grav accident care a avut loc în țară, potrivit declarațiilor polițiștilor, în urma căruia patru persoane au murit și alte 50 au fost rănite.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net