Ce presupune religia penticostală, îmbrățișată de soții Bodnariu?

Ultima actualizare:

    Penticostalii sunt botezați după ce se conving că Isus este Mântuitorul lor
Penticostalii sunt botezați după ce se conving că Isus este Mântuitorul lor

Soții Bodnariu, rămași fără copii după ce autoritățile norvegiene i-au luat din sânul familiei pe motiv de violență fizică, ar fi fost „puși la zid” inclusiv pentru faptul că sunt penticostali. Ce reprezintă această religie și care sunt regulile ei aflați în rândurile de mai jos.

Religia penticostală este o religie neoprotestantă care pune accentul pe relaţia nemijlocită dintre om şi Dumnezeu, prin botezul cu Duhul Sfânt. Biserica Penticostală are un set de reguli pe care le urmează de peste un secol, potrivit adevarul.ro.

1. Penticostalii cred că Biblia este singura normă în viaţa de credinţă.

2. Copiii penticostalilor, ca şi ceilalţi oameni, nu pot fi botezaţi până ce nu ajung să se convingă singuri că Isus este Mântuitorul lor personal.

3. Penticostalii cred în vindecările divine (supranaturale). Bolnavii sunt unşi cu untdelemn într-un ritual de vindecare.

4. Penticostalii oficiază Cina Domnului cu pâine nedospită (azimă) şi rodul viţei, nefermentat. De asemenea, ei practică gestul umilinţei, simbolizat de ritualul spălării picioarelor.

5. Penticostalii cred în darul limbilor. Prin aceasta se înţelege vorbirea supranaturală prin care adeptul pocăit, înzestrat cu acest dar, vorbește într-o limbă pe care nu o cunoaşte.

6. Biserica Penticostală poate primi membri de probă, pentru un anumit timp. În acest timp, candidatul este cercetat asupra stării lui sufleteşti şi, după ce a pus capăt păcatelor sale şi a dat dovadă că el cunoaşte toate principiile Bisericii, poate fi botezat în apă şi primit ca membru

7. Biserica Penticostală are dreptul să-i excludă pe acei membri care, după ce au fost îndemnaţi de mai multe ori la pocăinţă pentru abaterile lor, stăruiesc mai departe în săvârşirea păcatului. Prin excludere ei pierd dreptul de membru.

8. Biserica Penticostală nu permite ca un credincios să se căsătorească cu o necredincioasă sau invers. Divorţul este îngăduit numai în cazul de adulter dovedit.

9. Concubinajul şi avortul nu sunt îngăduite.

10. Penticostalii serbează ca zi de odihnă ziua de duminică. Reguli în religia penticostală: modestie şi simplitate

11. Penticostalii sunt obligaţi să ajute cu darurile lor orice lucrare la care sunt chemaţi şi mai ales să participe regulat la strângerile care au loc în fiecare duminică în toate Bisericile.

12. Penticostalii trebuie să urmărească în îmbrăcămintea lor modestia şi simplitatea. Aceştia nu trebuie să se potrivească principiilor lumii, nici să iubească deprinderile lumeşti, care întotdeauna înclină spre păcat. Prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu, mai cred penticostalii.

13. Penticostalii cred că, după moarte sufletul care se desparte de trup, rămâne în stare de conştienţă. Sufletele credincioşilor se mută într-o stare de odihnă, pace şi fericire conştientă, pe când sufletele necredincioşilor se duc într-un loc de chinuri, toţi aşteptând judecata din urmă şi învierea universală.

14. Penticostalii folosesc traducerea Cornilescu a Bibliei.

15. Penticostalii cred în loialitatea faţă de ţară şi faţă de autorităţile statului.

16. Penticostalii se opun oricăror discriminări de rasă, naţionalitate sau convingere religioasă.

17. Bisericile penticostale sunt conduse de pastori, ajutaţi în misiunea lor de Comitetul bisericesc.

18. Biserica Penticostală are o Casă de Pensii şi Ajutoare care se organizează potrivit regulamentului propriu de organizare şi funcţionare şi conform normelor legale în vigoare referitoare la sistemul de pensii şi asigurări sociale.

Prima Biserică Penticostală din România a fost deschisă în Păuliş, la 10 septembrie 1922. La sfârşitul anului această biserică avea 30 de membri. Penticostalii au fost adesea persecutaţi în prima jumătate a secolului trecut, fiind consideraţi de conducerea Bisericii Ortodoxe Române drept fanatici. Ministerul Cultelor, prin decizia nr. 114119 din 1933 a declarat penticostalii, atât sub acest nume cât şi sub noul lor nume de „Biserica lui Dumnezeu Apostolică”, ca fiind o sectă interzisă. Cultul penticostal a primit o recunoaştere din partea statului, sub numele oficial de Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România în 14 noiembrie 1950, prin Decretul nr.1203 semnat de preşedintele Parlamentului, Petru Groza. Dosarele CNSAS au scos la iveală că pe parcursul perioadei comuniste mai mulţi pastori penticostali au fost colaboratori ai Securităţii.

Cei cinci copii ai soților Bodnariu au fost luați din sânul familiei de autoritățile norvegiene
Cei cinci copii ai soților Bodnariu au fost luați din sânul familiei de autoritățile norvegiene

Conform estimării făcute de Cultul Penticostal, în 1982, erau 785 de biserici oficiale penticostale, 142 de pastori şi aproape 150.000 de credincioşi, inclusiv copiii. După Revoluţia din 1989, bisericile penticostale şi slujitorii lor au putut să lucreze în deplină libertate. Conform ultimului recensământ, în România, trăiesc astăzi peste 350.000 de penticostali. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net