Ce pedepse pot primi patronii clubului Colectiv

Ultima actualizare:

    Alin Anastasesu, Costin Mincu şi Paul Ganea sunt patronii Clubului ColectivFoto: montaj Click!
Alin Anastasesu, Costin Mincu şi Paul Ganea sunt patronii Clubului ColectivFoto: montaj Click!

Luni (2 noiembrie) este a treia zi de doliu naţional pentru ţara noastră. Incendiul produs vineri (30 octombrie) la Club Colectiv a curmat viaţa a 30 de persoane. În plus, aproximativ 140 de oameni sunt încă internaţi în spitale, mulţi dintre ei fiind în stare foarte gravă. Duminică (1 noiembrie), 12.000 de oameni au luat parte la un marş al tăcerii, în memoria celor care au sfârşit tragic în clubul bucureştean.

„Cine e de vină?”, aceasta este întrebarea pe care şi-o pun mulţi. Răspunsul este complex. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, încearcă să se spele pe mâini de această tragedie, spunând că rimăria nu are nici o vină. Potrivit anchetatorilor, Clubul Colectiv nu avea autorizaţie ISU ci o declaraţie pe propria răspunde din care reiese că în club intră 80 de persoane pe scaune, dar localul era frecventat de sute. La concertul Goodbye to Gravity din seara fatidică de vineri (30 octombrie) au fost prezenţi în jur de 500 de oameni.

Clubul Colectiv are trei proprietari: Alin Anastasescu (28 de ani), Costin Mincu (36 de ani) şi Cătălin Gancea. Primul este fondatorul clubului, iar al doilea mai deţine acţiuni la alte două cluburi: Club Goblin, din Vama Veche, care a ars în 2010 şi Club Elephant care a fost mistuit de flăcări în 2014.

Parchetul General a declanşat urmărirea penală pentru omor calificat şi distrugere calificată, relatează enational.ro. Potrivit noului Cod Penal, cei care vor fi găsiţi vinovaţi pot petrece până la 25 de ani în spatele gratiilor. Până acum, nici unul din acţionarii Clubului Colectiv nu a fost pus sub acuzare, însă ancheta este în plină desfăşurare. Procurorii nu au strâns încă toate probele, nu au verificat toate avizele clubului şi nici nu au audiat toţi martorii care au supravieţuit incendiului. Rezultatele expertizelor vor dura câteva săptămâni sau chiar mai mult de atât, în funcţie de cât de complexă se va dovedi această anchetă.

Clubul Colectiv este situat în incinta fostei fabrici „Pionierul”, pe strada Tăbăcarilor nr.7. A fost inaugurat în luna mai a anului 2013. Spaţiul de 425 de metri pătraţi a activat iniţial sub semnătura firmei Music Hall SRL, societate deţinută de acţionarul majoritar al clubului, Alin Anastasescu, şi de Costin Mincu. În 2014, localul a intrat în portofoliul firmel Colectiv Club SRL, tot atunci a intrat în scenă al treilea acţionar, Cătălin Gancea. Alin Anastasescu deţine 47% din acţiuni, Cătălin Gancea 30% şi Costin Mincu 23%.

Explicaţia pe care le-au dat-o anchetatorilor

Cei trei acţionari ai Clubului Colectiv au fost audiaţi sâmbătă (31 octombrie) de către procurori. Patronii ar fi încercat să dea vina pe cei care au organizat concertul trupei Goodbye to Gravity. Anastasescu, Mincu şi Gancea le-ar fi spus anchetatorilor că nu ştiau că vor fi artificii la show-ul formaţiei, deşi pe contul de Facebook al Clubului Colectiv scria, cu câteva zile înainte, că la concert va fi şi un spectacol pirotehnic. Luni dimineaţă (2 noiembrie), aceștia au fost din nou audiaţi. Conform digi24.ro, deocamdată nici unul dintre ei nu își recunoaște vina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net