Ce păcat! Doar americanii vor vedea ”Luna însângerată”

Ultima actualizare:

    În 8 octombrie, va fi eclipsă totală de Lună
În 8 octombrie, va fi eclipsă totală de Lună

Mâine seară, Luna va avea culoarea roșiatică, dar va fi vizibilă doar în cealaltă parte a planetei, nu și la noi. Va fi eclipsă totală, a doua din acest an, iar culoarea satelitului va fi spectaculoasă.

O nouă eclipsa totală de Lună va avea loc miercuri, 8 octombrie, a doua din 2014, după ce un eveniment astronomic asemănător a avut loc pe 15 aprilie, informează nasa.gov.

A fost numită ”Luna însângerată” sau ”Luna sângerie”, denumire dată tuturor eclipselor lunare totale, având în vedere culoarea -un roşu portocaliu- pe care o căpătă satelitul natural al Terrei în momentul în care trece prin umbra Pământului.

Eclipsa nu va fi vizibilă din România, deoarece la acea oră va fi ziuă în această regiune a Terrei.

Fenomenul va putea fi observat însă din regiunile nordice ale Statelor Unite, Canada, estul Asiei, Australia și Oceanul Pacific, unde eclipsa va avea loc chiar înainte de răsăritul Soarelui, dând naştere unui fenomen foarte rar: pentru scurt timp, Soarele şi Luna pot fi observate simultan pe cer, la răsărit, respectiv la apus, potrivit NASA.

Potrivit NASA, eclipsa va începe la ora 10.25 GMT (12.25 ora României) şi se va încheia la 11.24 GMT (13.24 ora României).

Ultima eclipsă totală de Lună vizibilă din România a avut loc pe 10 decembrie 2011, iar următoarea se va produce pe 28 septembrie 2015.

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net