Ce meserii au învățat șomerii! Vor să devină manichiuriste, femeie de serviciu sau ajutor de bucătar

Ultima actualizare:

    Multe femei rămase fără serviciu au luat cursuri de manichiurăFoto:jobs.ecim.ro
Multe femei rămase fără serviciu au luat cursuri de manichiurăFoto:jobs.ecim.ro

Șomeri, tineri sau trecuți de vârsta a doua, au mers la cursuri de formare profesională, pentru a învăța o meserie căutată pe piața muncii. Potrivit celor de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), unii vor să devină manichiuriste, femeie de serviciu sau ajutor de bucătar.

În primele nouă luni ale anului, 14.668 de români au urmat cursurile de formare profesională organizate de ANOFM. 688 la număr.

Dintre aceștia, 10.088 sunt șomeri, iar 2.376 beneficiari de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie.

Plaja de vârstă a cursanților este largă: pornește la 25 de ani și trece de 45 de ani, iar cei mai mulți au studii profesionale, liceale sau postliceale.

Principalele meserii/ocupaţii pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri sunt: inspector/referent resurse umane - 925; îngrijitor spații verzi – 876; agent de securitate – 865; operator introducere, prelucrare, validare date – 677; lucrător în comerț – 638; femeie de serviciu – 558; competențe cheie - comunicare în limba română – 423; frizer - coafor- manichiurist- pedichiurist – 369; contabil – 335; ajutor bucătar – 281; bucătar – 276; instalator instalații tehnico sanitare și gaze – 241; infirmier/infirmieră – 238, coafor – 195; manichiurist pedichiurist – 179.

Mai multe informaţii privind stadiul realizării „Planului național de formare profesională” al ANOFM sunt disponibile pe site-ul www.anofm.ro, la secțiunea Programe, Statistici.

Prognoza cursurilor de formare profesionala poate fi regăsită la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net