Ce l-a schimbat închisoarea pe Adrian Năstase!

adrian_nastase.jpg

Adrian Năstase
IANUARIE 2014: În ziua încarcerării, fostul premier era bărbierit şi ceva mai plinuţ. Părea pregătit sufleteşte pentru detenţie

După mai bine de opt luni de închisoare, Adrian Năstase zâmbeşte din nou. Fostul premier a fost eliberat condiţionat aseară, după ce a ispăşit o treime din pedeapsă. Însă, puşcăria a lăsat urme pe faţa şi în sufletul fostului demnitar.

Slăbit, cu privirea încruntată şi cu faţa invadată de o barbă albă, Adrian Năstase a ieşit pe porţile închisorii ca un om liber. Tribunalul Ilfov a aprobat eliberarea condiţionată a fostului ministru, condamnat pe 6 ianuarie la patru ani şi jumătate de puşcărie în dosarul “Zambaccian”. Adrian Năstase a fost acuzat că a primit diverse bunuri în schimbul numirii şi păstrării în funcţia de director al Inspectoratului de Stat în Construcţii a Irinei Jianu.

Condamnarea a rezultat din contopirea pedepselor celor două dosare în care a fost cercetat, „Trofeul Calităţii” şi „Zambaccian”. Năstase a stat după gratii 272 de zile în primul dosar şi 228 de zile în cel de-al doilea (500 de zile în total). Detenţia a lăsat urme adânci pe corpul şi în sufletul fostului premier. Din 6 ianuarie, când a fost închis la Jilava, şi până azi, Năstase a dat jos circa zece kilograme, s-a tras la faţă şi şi-a lăsat barbă.

nastase_eliberat.jpg

August 2014 - Adrian Năstase este mai suplu decât înainte de încarcerare. Barba căruntă e un „accesoriu” din închisoare.
Foto: Mediafax

Privirea i s-a schimbat complet, de la una aparţinând unui om sigur pe el, la una ezitantă, temătoare. Înainte de a fi condamnat era jovial, îmbrăcat bine, păşea demn, sigur pe el şi se bătea în declaraţii cu preşedintele. Chiar şi în ziua încarcerării sale voia să pară demn. Din maşina care se pregătea să-l ducă la „Jilava”, ochii lui vorbeau, parcă, în locul lui: „Hei, naivilor, am mai fost la zdup! O să trec şi peste asta!” 

Fiul lui şi-a lăsat barbă, din solidaritate

andrei_nastase_mediafax.jpg

Andrei Năstase
Foto: Mediafax

Andrei, fiul lui Adrian Năstase, şi-a lăsat barbă în semn de solidaritate cu tatăl lui. Ieri, înainte ca Tribunalul Bucureşti să judece solicitarea de eliberare condiţionată, depusă de fostul premier, Andrei Năstase afirma că speră să aibă motive să-şi radă barba. Acesta a afirmat că eliberarea lui Adrian Năstase era aşteptată cu sufletul la gură de toată familia.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1