Ce i-au cerut protestatarii lui Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a fost duminică în mijlocul protestatarilorFoto: AP
Klaus Iohannis a fost duminică în mijlocul protestatarilorFoto: AP

Prezenţa preşesintelui Klaus Iohannis duminică seară în mijlocul protestatarilor strânşi în Piaţa Universităţii a fost un prilej pentru aceştia de a-şi prezenta nemulţumirile.

"M-aţi chemat, am venit", le-a spus Iohannis protestatarilor din imediata sa apropiere, când a apărut în piață, la ora 20.00, purtând o jachetă cafenie și o șapcă neagră pe cap. Cât a stat printre cei aprope 1.000 de manifestanţi adunaţi în Piaţa Univeristăţii, atmosfera a fost marcată de scurte schimburi de replici, mare parte dintre oamenii care au dialogat cu Iohannis acuzând corupţia, hoţia, nevoia de a avea un Parlament curat, revizuirea constituţiei, în timp ce alţii i-au reproşat că nu i-a invitat la consultările de la Cotroceni, iar unii i-au strigat "Demisia, Demisia!".


    foto: captură Digi 24
foto: captură Digi 24

El s-a apropiat mai întâi de o femeie mai în vârstă și a întrebat-o "Vreți să vorbiți cu mine?", dându-și jos șapca. "Îmi pare bine că ați venit. Doresc foarte mult să faceți și aici ce-ați făcut la Sibiu", i-a spus femeia.

"Domnule președinte, vreți anticipate? Noi nu vrem anticipate, pentru că în Parlament vor ajunge aceleași partide", i-a spus un alt protestatar. "Eu nu înclin acum foarte mult spre anticipate. Nu rezolvă problema", a spus Iohannis.

Un tânăr l-a întrebat dacă are o strategie și după ce a primit un răspuns afirmativ de la președinte a insistat: "Vă rog să mă credeţi că trebuie acţiune. Trebuie să fie un alt fel de politică. Am înţeles că vreţi să o faceţi altfel decât până acum. Dar vrem să treceți de la pasivitate la acţiune".

Un alt protestatar i-a spus lui Iohannis că trebuie modificat pragul electoral la următoarele alegeri, fie că sunt peste șase luni sau un an, pentru că "vocile din piață trebuie auzite, fie că sunt de stânga sau de dreapta" și trebuie să aibă reprezentare politică.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net