Ce frumoasă este cea mai tănără participantă la parada de 1 Decembrie!

Ultima actualizare:

    Corina Liră este studentă în anul II la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”
Corina Liră este studentă în anul II la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”

Vom avea o paradă frumoasă și anul acesta, de Ziua României. Vor fi peste 3.500 de militari în pas cadențat, pe sub Arcul de Triumf. Cea mai tânără va fi Corina Liră, studentă la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Are doar 20 de ani.

Câte emoții are! Corina Liră este studentă în anul II la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” și de câteva săptămâni se pregătește intens pentru prima ei paradă militară, cea de 1 Decembrie. Trebuie să fie impecabilă pentru că românii, plus oficialitățile și părinții ei, se vor uita la detașamentele ce vor trece pe sub Arcul de Triumf din Capitală.

O veți recunoaște ușor, după uniforma de culoare ultramarin cu care sunt îmbrăcați cei care activează în Forțele Navale.

Studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” vor participa la prima lor paradă
Studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” vor participa la prima lor paradă

Liră Corina, este din Mangalia și are 20 de ani. Faptul că poartă uniforma Forțelor Navale Române reprezintă o onoare și o mândrie pentru ea, reușind să ducă mai departe tradiția carierei militare din familie. În vara următoare, va participa la marșul anual de instrucție, alături de ceilalți colegi ai săi din anul II, la bordul Navei Școală ”Mircea”. ”Parada Militară organizată cu prilejul Zilei Naționale este un moment plin de încărcătură emoțională pentru toții românii, dar și pentru detașamentele ce defilează în fața miilor de spectatori. Ne-am pregătit intens câteva săptămâni”, a declarat Corina Liră.

Fiți cu ochii și pe militarii-eroi

Şi în acest an, defilează un detaşament format din militari răniţi în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan.

Militarii - eroi din echipa Invictus vor fi prezenți la paradă
Militarii - eroi din echipa Invictus vor fi prezenți la paradă

Detaşamentul este comandat de căpitanul Adrian Ciprian Iriciuc, rănit în Afganistan și medaliat cu bronz la proba de canotaj în sală la Jocurile militare paralimpice Invictus 2017 din Canada. Din detaşament fac parte şi alți militari răniţi care au participat la jocurile militare paralimpice Invictus 2017 din Canada, unde au obţinut rezultate deosebite. Din 1996 şi până în prezent, 29 de militari şi-au sacrificat viaţa pentru ţară, iar astăzi 25, din cei aproximativ 180 de răniţi, dau onorul de Ziua Naţională a României.

3.500 de militari, la paradă

Vineri, 1 Decembrie, la ora 11.00, se va intona imnul României și se vor trage 21 de salve de tun. La parada din Capitală, vor defila 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne și SRI, cu peste 350 de mijloace tehnice. În aer se vor ridica 50 de aeronave. Veți putea vedea și militari din mai multe ţări aliate sau partenere, din Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net