Ce face o bătrânică pentru a-și complete pensia primită după o viață muncită la CAP

Ultima actualizare:

    O bătrânică din județul Vrancea stăbate 10 kilometri ca să-și vândă branza și smântâna în Focșanifoto: Captură video
O bătrânică din județul Vrancea stăbate 10 kilometri ca să-și vândă branza și smântâna în Focșanifoto: Captură video

O țară nu poate fi civilizată dacă nu-și respectă bătrânii, iar România lasă de dorit din această privință. Mulți oameni care au muncit o viață întreagă, plătind taxe și impozite la stat, sunt luați în derâdere la bătrânețe. Unele pensii abia acoperă facturile, ce să mai vorbim de mâncare, haine și medicamente.

În timp ce alți bătrâni au venituri pentru a întreține 5 familii, această bătrânică din județul Vrancea trăiește de pe o zi pe alta cu pensia de 400 de lei. Un taximetrist din Focșani a filmat-o în timp ce purta o discuție cu aceasta, aflându-i povestea impresionantă.

Bătrâna nu se plânge și nu se vaită pentru soarta sa, ci caută metode să își completeze veniturile pe care le primește, după o viață întreagă în care a muncit la colectiv. Femeia locuiește într-un sat din Vrancea și străbate 10 kilometri până în Focșani, unde își vinde produsele obținute în gospodăria sa, un kilogram de brânză și niște smântână.

Ghipul ei gârbovit arată că a văzut și a trecut prin multe de-a lungul vieții sale, dar și că a muncit pe brânci, gândindu-se că la bătrânețe se va odihni. Dar, nu, nu e și cazul ei.

”Cât a fost colectivul, atât am lucrat”, povestește bătrâna. Venitul lunar pe care îl primește nu este mai mare de 400 de lei, așa că vine din satul Lămotești până în Focșani pentru a-și vinde produsele ”bune, curate și ieftine”.

Cazul bătrânei nu este singurul caz nefericit din țară, pentru că da, așa sunt tratați bătrânii la noi. Taximetristul din Focșani i-a cumpărat produsele cu suma de 50 de lei, în cazul în care bătrâna nu a avut curajul să ceară mai mult de 20 de lei pe ele.

"Nu se poate aşa ceva, în Focşani, judeţul Vrancea. O bătrânică vine de la Lămoteşti ca să vândă un kilogram de brânză pentru că are 400 de lei pensie. Ruşine domnilor politicieni, ruşine. Vă bateţi joc de bătrânii ţării", spune taximetristul care critica sistemul.

Cu capul plecat și mâinile tremurânde, bătrânica l-a rugat pe bărbat să nu mai critice politicienii, asta deși ea duce o viață de pe o zi pe alta, cu toate că toții anii pe care îi are i-a petrecut muncind.

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net