Ce a declarat Gabriel Oprea la ieşirea din sediul DNA

Ultima actualizare:

    Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmărit penal în două dosare instrumentate de DNA
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmărit penal în două dosare instrumentate de DNA

Gabriel Oprea a sosit miercuri dimineaţă la sediul DNA pentru a fi audiat într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

UPDATE 11.15: Vicepremierul a ieşit de la DNA şi a făcut o scurtă declaraţie. “Pe timpul mandatului meu la Ministerul de Interne nu s-a achiziţionat doar o maşină, s-au achiziţionat în mod legal, transparent, peste 5000 de maşini. Aveau nevoie şi poliţiştii, poliţiştii de frontieră, jandarmii, pompierii. Tot în 2015, instituţiile abilitate ale statului au identificat ameninţări la adresa conducerii MAI, sunt documente în acest sens. În acest context, DIPI a reînfiinta o fosta unitate de pază, printre altele au achizionat o maşină de care e vorba în acest dosar. Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecţie. Sunt nevinovat”.

Gabriel Oprea a ajuns în jurul orei 9:50 la sediul DNA. El era însoţit de 3 gărzi de corp care au împiedicat accesul jurnaliştilor la fostul vicepremier.

Procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA au dispus, miercuri, efectuarea urmăririi penale faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul în care sunt cercetaţi şi foşti şefi ai Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmărit penal în două dosare instrumentate de DNA. În primul este cercetat pentru abuz în serviciu, el folosind ilegal echipaje ale Poliţiei Rutiere pentru deplasări, potrivit DNA. În al doilea dosar, fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu pentru achiziţionarea nelegală a unei limuzine Audi A8 pentru uzul său, informează România Tv.

Ce acuzaţii i se aduc

Gabriel Oprea este acuzat de de procurori că ar fi beneficiat de echipajele de poliţie pentru deplasări, în mod ilegal şi „ar fi încheiat un protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,a beneficiat , în mod nelegal, de însoţirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliţiei rutiere”, potrivit comunicatului DNA.

Mai mult, senatorul Gabriel Oprea ar fi cheltuit banii instituţiei pe care o conducea pentru a cumpăra o maşină de ultimă generaţie, un Audi 8, de 410.000 lei (92.000 euro), exclusiv pentru deplasările lui în oraş. Dezvăluirile au fost făcute de Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi Pavel Gabriel-Nicolae, şef al serviciului juridic, ambii anchetaţi de DNA.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net