În ce condiții începe „TeleȘcoala profesorilor”: mulți nu dețin nici acum tablete sau laptopuri

scoala_online.jpg

profesor la calculator
Multe cadre didactice nu au tehnologia necesară susținerii cursurilor online

Din 24 august, Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu TVR, organizează programul de formare pentru cadrele didactice: „TeleȘcoala profesorilor”. Profesorii vor învăța să folosească tableta sau laptopul, cu programele aferente care să-i ajute să predea elevilor de la distanță. Totuși, sute de profesori din România nu dețin în prezent dispozitive pe care să exerseze, în cadrul acestor cursuri.

Pe durata a 15 cursuri, cadrele didactice vor avea posibilitatea să parcurgă conținuturi cu privire la utilizarea platformelor educaționale pentru susținerea de lecții on-line. Tematica abordată vizează funcționalitățile puse la dispoziție, în mod gratuit, de către Google și Microsoft, respectiv platformele G Suite for Education și Microsoft Office 36. Difuzarea cursurilor se va realiza începând cu data de 24 august, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-9:30, cu reluare în aceeași zi, în intervalul orar 15:00-15:30, pe postul TVR2. De asemenea, cursurile vor fi disponibile pe canalul de YouTube ale Televiziunii Române și pe canalul de YouTube al Ministerului Educației și Cercetării.

„TeleȘcoala profesorilor” începe fără tablete sau laptopuri pentru cadrele didactice

 „Pentru că educația trebuie să continue în orice condiții, Ministerul Educației și Cercetării vine în sprijinul tuturor cadrelor didactice din România prin acest program de formare, un program complementar-suport, menit să susțină învățarea on-line atât de necesară în condițiile actuale!”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Autoritățile nu vorbesc, însă, despre faptul că mulți profesori, în special cei în vârstă, din mediul rural, nu au telefoane performante, tablete sau laptopuri pe care să se pregătească în această perioadă.

Loading...

Citește și

  • Copil cae se afla in fata unei tablete pe care este instalata aplicatia zoom

    Premierul Ludovic Orban anunţă că bani din Fondul de Rezervă al Guvernului vor fi alocaţi pentru achiziţionarea de tablete pentru elevii care nu au acces la tehnologie, pentru a face cursuri online. Tot din aceleași surse vor veni bani și pentru asigurarea de măşti de protecţie categoriilor sociale considerate vulnerabile, care intră sub incidenţa legilor privind venitul minim garantat.

  • Părintele Vasile Antonie Tămaș organizează diverse acțiuni artistice cu copiii satului

    Școala online pentru majoritatea copiilor de la sate rămâne doar un vis. Sunt săraci, iar părinții lor nu-și permit să le cumpere tablete, laptou-uri sau telefoane inteligente ca să poată asista la ore și să-și facă temele. N-au nici măcar curent! Asta este realitatea crudă a zilelor noastre, spusă chiar de către un preot care slujește departe de civilizație. ”Sunteți repausați mintal? Copiii ăștia nu au pâine pe masă!”, a reacționat omul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1