În ce condiții circulă elevii cu microbuzele școlare. Polițistii au dat 111 amenzi în urma controalelor în trafic

Ultima actualizare:

    Șoferii microbuzelor școlare au fost verificați de polițiștiFoto: stirileprotv.ro
Șoferii microbuzelor școlare au fost verificați de polițiștiFoto: stirileprotv.ro

Microbuzele școlare se află în vizorul polițiștilor! Săptămâna trecută, acestea au fost trase pe dreapta, pentru a vedea în ce condiții sunt transportați elevii de acasă la școală și invers. Oamenii legii au dat 111 amenzi.

Odată cu începerea noului an școlar, polițiștii au început să verifice și microbuzele școlare. Au fost intersați să vadă în ce condiții sunt transportații elevii, dar și cine sunt șoferii angajați.

”Controalele au vizat verificarea, de către polițiști, a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, utilizarea centurilor de siguranță și respectarea normelor rutiere, precum și respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Astfel că, în perioada 14-18 septembrie, poliţiştii rutieri din țară au controlat 2.728 de asemenea autovehicule. Au inventariat microbuzele școlare, au verififat deținerea și valabilitatea certificatelor de transport în cont propriu, inspecțiile tehnice periodice ale vehiculelor, asigurările obligatorii de răspundere civilă auto, precum și permisele de conducere și certificatele profesionale pentru fiecare conducător al acestui tip de autovehicul.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 pentru nerespectarea vitezei legale și 13 la HG nr. 69/2012, ce stabilește normele rutiere.

Ca măsuri complementare, au fost reținute două certificate de înmatriculare.

Exemple de cazuri întâlnite de polițiști

  • Pe 16 septembrie, un bărbat a condus un microbuz pentru transport elevi, în județul Dâmbovița, fără a deține la bordul autovehiculului copia conformă a licenței de transport. De asemenea, nu a informat elevii pasageri cu privire la obligația de a purta centurile de siguranță. Totodată, verificarea periodică a aparatului tahograf montat pe autovehicul era expirată;
  • Pe 14 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au oprit pentru control un autovehicul pentru transport elevi. Aceștia au constatat că șoferul nu avea copia conformă a licenței de transport la bordul acestuia. Totodată, conducătorul auto nu a  informat elevii cu privire la obligația de a utiliza centurile de siguranță;

Cei doi șoferi au fost sancționați contravențional conform HG 69/2012.

  • Tot pe 14 septembrie, un al șofer a condus un microbuz pentru transport elevi, în județul Galați, pe DN 25, fără a avea completată corespunzător foaia de parcurs eliberată de școala gimnazială pentru care efectua transportul. Acesta a fost sancționat contravențional conform art. 5 pct. 17 din HG 69/2012.

Polițiștii vor continua controalele din trafic care vizează microbuzele școlare.

image
image
image
image
image
image
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net