Muzica trupei Goodbye to Gravity, care concerta în seara tragediei

goodbye_to_gravity.jpg

goodbye to gravity
Trupa Goodbye to Gravity concerta în clubul Colectiv în noaptea tragediei
foto: Arhiva Personală

Vineri, 30 octombrie, a avut loc una dintre cele mai mari tragedii produse în ultimii doi ani. Un incendiu iminent a izbucnit în timpul unui concert care se desfășura în clubul Colectv din Capitală. 30 de oameni au decedat, iar peste 150 au fost răniți.

Nici cei de pe scenă nu au scăpat de flăcările imense care au cuprins localul. Doi dintre membrii trupei care concerta, Goodbye to Gravity, au pierdut lupta cu viața. Chitariștii Vlad Țelea și Mihai Alexandru au trecut în neființă după ce au suferit arsuri deosebit de grave. Ceilalți trei membri, solistul Andrei Găluț, basistul Alex Pascu și toboșarul Bogdan Lavinius se zbat, și ei, între viață și moarte. Așa sună povestea sumbră a unei formații cândva unite.

Ascultă câteva dintre cele mai cunoscute melodii

Trupa Goodbye to Gravity era formată din „veterani” ai muzicii metal. Unii dintre membri cântaseră, anterior, în trupa Thunderstom, iar Andrei Găluț este chiar câștigătorul concursului Megastar din 2008. Când au început să cânte împreună, și-au dat seama că se potrivesc de minune. Așa au ajuns să devină populari și îndrăgiți de public.

Fanii muzicii metal îi considerau a fi unii dintre cei mai buni astfel de cântăreți din țară. Drept dovadă stă și faptul că aproximativ două sau trei sute de persoane participaseră la concertul lor din seara tragediei. „Sunteți geniali!”, „Sunteți grozavi! De câteva zile ascult doar melodiile voastre” sau „Cea mai bună trupă de metal din România”, așa sună comentariile primite la videoclipurile muzicale.

Iar membri formației își iubeau fanii, motiv pentru care încercau să le ofere spectacole cu adevărat inedite pe scenă.  Luminile și artificiile făceau parte din show. Având în vedere faptul că instrumentele pirotehnice erau de mici dimensiuni, nici unul dintre artiști nu s-a gândit la faptul că ar putea declanșa un incendiu de proporții.

Din păcate, iubirea pentru ceea ce făceau le-a fost fatală câtorva dintre membri, iar pe alți trei i-a lăsat zbătându-se între viață și moarte. Întregul Club Colectiv a luat foc după ce o scânteie provenită de la una dintre artificii a aprins întregul tavan. Materialul cu care era antifonat plafonul, dar și câțiva stălpi de rezistență, era extrem de inflamabil. Flăcările s-au extins în numai 30 de secunde, lăsând în urmă sute de familii distruse, printre care și cele ale lui Vlad Țelea și Mihai Alexandru. Acum, fanii Goodbye to Gravity se roagă pentru supraviețuirea celorlalți trei membri, Andrei Găluț, Bogdan Lavinius și Alex Pascu.

Loading...

Citește și

 • incendiu in club colectiv

  O altă veste tristă cu privire la tragedia care a avut loc vineri seară (30 octombrie), în Club Colectiv. Printre cei 27 de tineri decedați se numără și chitaristul trupei Goodbye to Gravity, Vlad Țelea. Trupa își lansa albumul în acea seară, în momentul când a izbucnit incendiul. Artistul nu a apucat să iasă din club.

 • incendiu explozie tragedie club colectiv

  Pe lângă cele două fete decedate duminică (1 noiembrie), legiștii au identificat toate cele 27 persoane care și-au pierdut viața exact în noaptea incendiului (30 octombrie) produs la Clubul Colectiv. Criminaliștii și procurorii s-au întors la locul tragediei, pentru a aduna mai multe probe. Anchetatorii încearcă să afle circumstanțele în care s-a produs teribilul accident.

 • incendiu in club colectiv

  Tragedia de vineri noapte (30 octombrie) scoate la iveală poveștile cutremurătoare ale victimelor care au pierit în incendiul produs în Club Colectiv. Autoritățile nu au reușit să indentifice încă toate victimele. Familiile acestora au fost chemate sâmbătă (31 octombrie) la Institutul de Medicină Legală (IML). O femeie de serviciu, în vârstă de 38 de ani, care s-a dus la club în locul unei colege se află printre cei 27 de morți.

 • claudiu petre

  În timp ce mulți se călcau în picioare pentru a se salva pe ei înșiși, el se lupta cu flăcările pentru a-și salva prietenii. În cele din urmă, Claudiu Petre (36 de ani) a ieșit de tot și a fost preluat de o ambulanță. Cu toate acestea, se pare că, în drum spre spital, tânărul a dispărut fără urmă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1