Muzica trupei Goodbye to Gravity, care concerta în seara tragediei

Ultima actualizare:

    Trupa Goodbye to Gravity concerta în clubul Colectiv în noaptea tragedieifoto: Arhiva Personală
Trupa Goodbye to Gravity concerta în clubul Colectiv în noaptea tragedieifoto: Arhiva Personală

Vineri, 30 octombrie, a avut loc una dintre cele mai mari tragedii produse în ultimii doi ani. Un incendiu iminent a izbucnit în timpul unui concert care se desfășura în clubul Colectv din Capitală. 30 de oameni au decedat, iar peste 150 au fost răniți.

Nici cei de pe scenă nu au scăpat de flăcările imense care au cuprins localul. Doi dintre membrii trupei care concerta, Goodbye to Gravity, au pierdut lupta cu viața. Chitariștii Vlad Țelea și Mihai Alexandru au trecut în neființă după ce au suferit arsuri deosebit de grave. Ceilalți trei membri, solistul Andrei Găluț, basistul Alex Pascu și toboșarul Bogdan Lavinius se zbat, și ei, între viață și moarte. Așa sună povestea sumbră a unei formații cândva unite.

Ascultă câteva dintre cele mai cunoscute melodii

Trupa Goodbye to Gravity era formată din „veterani” ai muzicii metal. Unii dintre membri cântaseră, anterior, în trupa Thunderstom, iar Andrei Găluț este chiar câștigătorul concursului Megastar din 2008. Când au început să cânte împreună, și-au dat seama că se potrivesc de minune. Așa au ajuns să devină populari și îndrăgiți de public.

Fanii muzicii metal îi considerau a fi unii dintre cei mai buni astfel de cântăreți din țară. Drept dovadă stă și faptul că aproximativ două sau trei sute de persoane participaseră la concertul lor din seara tragediei. „Sunteți geniali!”, „Sunteți grozavi! De câteva zile ascult doar melodiile voastre” sau „Cea mai bună trupă de metal din România”, așa sună comentariile primite la videoclipurile muzicale.

Iar membri formației își iubeau fanii, motiv pentru care încercau să le ofere spectacole cu adevărat inedite pe scenă.  Luminile și artificiile făceau parte din show. Având în vedere faptul că instrumentele pirotehnice erau de mici dimensiuni, nici unul dintre artiști nu s-a gândit la faptul că ar putea declanșa un incendiu de proporții.

Din păcate, iubirea pentru ceea ce făceau le-a fost fatală câtorva dintre membri, iar pe alți trei i-a lăsat zbătându-se între viață și moarte. Întregul Club Colectiv a luat foc după ce o scânteie provenită de la una dintre artificii a aprins întregul tavan. Materialul cu care era antifonat plafonul, dar și câțiva stălpi de rezistență, era extrem de inflamabil. Flăcările s-au extins în numai 30 de secunde, lăsând în urmă sute de familii distruse, printre care și cele ale lui Vlad Țelea și Mihai Alexandru. Acum, fanii Goodbye to Gravity se roagă pentru supraviețuirea celorlalți trei membri, Andrei Găluț, Bogdan Lavinius și Alex Pascu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net