Ce bunuri își mai protejează românii. O ieșeancă și-a asigurat pantofii Louboutin pentru 5.000 de euro

christianlouboutin.jpg

Pantofi firma Louboutin
Pantofii Louboutin, considerați bunuri care pot fi asigurate
FOTO Facebook/ CristianLouboutin

Un broker de asigurări a spus pentru BZI că numărul ieșenilor care își asigură bunurile speciale de la blănuri, bijuterii sau haine scumpe produse de case de modă celebre precum Armani, Gucci sau Louboutin a crescut în ultimii ani.

Își asigură pantofii și costumele de firmă

Potrivit specialiștilor din domeniul asigurărilor, numărul celor care încheie polițe pentru aceste bunuri a crescut în ultimii ani cu 30%.

„Într-adevăr, sunt persoane care își asigură și bunuri speciale. Blănuri, îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte prețioase, din aur. Se pot asigura în anumite condiții, în baza unei evaluări prealabile. De exemplu, o doamnă și-a asigurat bunuri speciale de 10.000 de euro, cum ar fi 5 bijuterii de 1.000 de euro/fiecare și 5 blănuri de 1.000 euro/fiecare. Asigurarea trebuie să plătească 170-200 euro/an pentru această acoperire. Riscurile acoperite sunt furtul, incendiile și inundațiile. O altă clientă și-a asigurat pantofii Louboutin pentru 5.000 de euro, suma asigurată, iar un alt client, bunuri speciale precum ținutele vestimentare, de la diverse firme cunoscute ca Armani sau Gucci”, susține Andrei Postelnicu, broker de Reasigurare, pentru bzi.ro.

Specialistul mai spune că o condiție esențială pentru acoperirea riscului de furt pentru obiecte de preț este existența unui sistem funcțional de alarmare anti-efracție, în caz contrar riscul de furt nefiind acoperit. Mai mult, ofertele privind asigurarea și suma asigurată depind de fiecare companie în parte.

Anual, pentru primele de asigurare se plătesc între 170 și 200 de euro pentru riscuri precum furt, incendii sau inundații.

Citește și:
Cât te costă o asigurare privată de sănătate

Cumperi o poliţă RCA? Uite cum să nu iei ţeapă!

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5