Ce bine a fost la mare în primul weekend de toamnă!

Ultima actualizare:

    La Mamaia, turiştii au stat pe plajă până searaFoto: Mihai Ionescu
La Mamaia, turiştii au stat pe plajă până searaFoto: Mihai Ionescu

Vara nu se lasă dusă şi nici turiştii, de la mare. Aproape 200.000 de oameni s-au relaxat în primul weekend de toamnă la malul Mării Negre. Preţurile au scăzut vertiginos, astfel încât o săptămână la mare costă acum cât un weekend în plin sezon. Mai mult, de ieri, a început şi programul „Litoralul pentru toţi”.

Foarte inspiraţi cei care au ales să-şi petreacă începutul de toamnă la mare. A fost cald şi senin, iar apa a avut 28 de grade Celsius, adică a fost atât de bună, de nu-ţi mai venea să ieşi din ea. Plajele au fost pline, la fel şi hotelurile, în special, cele de trei stele, care au fost ocupate în proporţie de sută la sută. Şi asta, nu doar datorită vremii bune, ci şi preţurilor atractive. De pildă, în staţiunile aflate în sudul litoralului, un sejur de şase nopţi, cu mic dejun inclus, costă, în prezent, 800 de lei de persoană, iar, în Mamaia, 1.400 de lei, la un hotel de trei stele. 

Apa mării a avut, în ultimele zile, 28 de grade Celsius
Apa mării a avut, în ultimele zile, 28 de grade Celsius

Potrivit operatorilor din turism, cea mai aglomerată staţiune, în weekendul care s-a încheiat ieri, a fost Eforie. Hotelierii spun că şi în această săptămână, ultima înainte de începerea anului şcolar, litoralul va fi plin de turişti, mai ales că vremea se anunţă în continuare frumoasă.Mai mult, ieri, a început şi programul „Litoralul pentru toţi”, iar, timp de o lună, până la 30 septembrie, preţul unui sejur de o săptămână la mare va fi între 150 şi 600 de lei de persoană. Şi asta, pentru că tarifele practicate în cadrul programului sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon şi sunt disponibile aproximativ 12.000 de locuri. 

A început «Litoralul pentru toţi»

„Începând cu această ediţie, biletele pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, au anunţat reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. Potrivit acestora, până în prezent, s-au înscris în program 54 de hoteluri din toate staţiunile de pe Litoral, care pun la dispoziţie 3.000 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor sau direct de către hotel, tariful fiind acelaşi, în funcţie de unitatea de cazare. Turiştii aflaţi în aceste zile pe Litoral ar putea să întâmpine anumite probleme în ceea ce priveşte servirea, deoarece personalul este insuficient. De altfel, reprezentanţii FPTR spun că problema angajaţilor din turism este foarte delicată în acest sezon.

Cu maşina până pe malul apei

Unul dintre automobilele parcate pe plajă
Unul dintre automobilele parcate pe plajă

Câtă nesimţire! Mai multe autoturisme au fost fotografiate, în după-amiaza zilei de sâmbătă, pe plaja Midia, printre turişti. Şoferii au intrat cu maşinile pe nisip, în apropiere de apa mării, făcând slalom printre oamenii care au ales să se relaxeze în acest loc. Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa (IPJ), circulaţia sau staţionarea autovehiculelor pe plajă, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor, constituite contravenţie, aceasta fiind intre 10.000 şi 20.000 de lei. De altfel, în acest sezon, mai mulţi şoferi au fost amendaţi, pentru că au intrat cu maşina pe plajele din Vama Veche, Mamaia sau Constanţa. Plaja Midia este situată la aproximativ 10 km de zona de nord a staţiunii Mamaia.

Plajă sălbatică şi mare turcoaz la Tuzla

Bărbatul s-a urcat pe pod pentru că a rămas fără locuinţă
Bărbatul s-a urcat pe pod pentru că a rămas fără locuinţă

La mijlocul distanţei dintre Constanţa şi Mangalia, este una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice de pe litoralul românesc. În ultimii ani, numărul turiştilor care aleg să se relaxeze pe plaja din Tuzla a crescut considerabil. Au fost mulţi şi weekendul trecut. Ca să ajungi pe plaja din Tuzla trebuie să străbaţi un drum asfaltat, de circa 5 km, care începe din centrul localităţii, din sensul giratoriu. Ajuns în apropierea plajei, culoarea turcoaz a apei mării fascinează orice turist. Departe de zgomotul obişnuit al staţiunilor aglomerate, aici încă nisipul stă la dispoziţia celor care vor să facă plajă pe cearşaf sau vor să se plimbe în voie ascultând valurile mării.

A vrut să se arunce de pe podul de la Cernavodă


    Bărbatul s-a urcat pe pod pentru că a rămas fără locuinţă
Bărbatul s-a urcat pe pod pentru că a rămas fără locuinţă

Turiştii care au trecut sâmbătă după-amiază pe podul de la Cernavodă, au rămas şocaţi când au văzut că pe construcţia feroviară era cocoţat un bărbat care ameninţa că se aruncă în gol. Din fericire, reprezentanţii ISU Dobrogea şi două rude ale bărbatului au reuşit să-l determine pe acesta să coboare de pe pod. Din declaraţiile salvatorilor, el şi-a produs şi câteva răni superficiale, fiind transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Se pare că omul este unul dintre cei rămaşi fără locuinţe în urma incendiului care a distrus mai multe imobile sociale din Cernavodă în urmă cu câteva zile şi a recurs la acest gest din cauza lipsei unui adăpost. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net