Ce bijuterii scumpe avea Dan Tudorache. Vedeta: un diamant de 190.000 de euro

Ultima actualizare:

    Daniel Tudorache trebuie să plătească o cauţiune de un milion de euro, altfel va fi reţinutFoto: Inquam Photos
Daniel Tudorache trebuie să plătească o cauţiune de un milion de euro, altfel va fi reţinutFoto: Inquam Photos

Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 şi preşedintele PSD sector 1, e acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani. Pe numele său a fost impusă o cauţiune de un milion de euro. Fostul edil al celui mai bogat sector din Bucureşti a fost pus sâmbătă sub control judiciar, după ce a fost audiat 12 ore de procurorii DNA.

Procurorii DNA au luat la puricat averea lui Daniel Tudorache şi a fostei soţii. Astfel, preşedintele PSD sector 1 este acuzat că, în perioada 2008 - 2018, ar fi realizat venituri totale de 605.782 lei (reprezentând o medie de aproximativ o mie de euro pe lună), dar că a cheltuit mult mai mult. De unde erau banii? DNA arată că există suspiciunea că Tudorache ar fi săvârşit infracţiunea de spălare de bani, constând în plasarea imediată a sumelor primite în urma traficului de influenţă. 

”Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obţinute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soţia şi menajera), care au acţionat ca proprietari aparenţi ai sumelor de bani, cu scopul ca sumele să fie introduse în circuitul civil. Banii ar fi fost utilizaţi pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux, atât din ţară, cât şi din străinătate, autoturisme, imobile, şcoli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite”, spun procurorii.

Astfel, au fost achiziţionate, printre altele, bunuri imobile pe numele fostei soţii în sumă totală de 305.000 euro şi 470.000 lei. De asemenea, a acordat un împrumut unei persoane, în cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei soţii. Totodată, au fost achiziţionate bijuterii, inclusiv diamante, a căror valoare urmează a fi stabilită. Toate aceste tranzacţii au fost făcute în numerar.

Ar fi luat un diamant de 190.000 de euro

DNA a descoperit la percheziţii facturi pentru cumpărarea de bijuterii la sume ameţitoare: un inel în valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii în valoare de 64.225 de dolari, un inel cu diamant în valoare de 80.000 de euro şi un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000), un inel de 65.000 de euro, un set cercei şi lănţişor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro.

Fostul edil a mai folosit banii pentru achiziţionarea de acţiuni la un club de fotbal şi pentru asocierea în participaţiune cu o societate privată cu suma de 640.000 de euro, toate prin intermediul fostei soţii.

În dosar s-a mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de alte două persoane, fosta soţie a lui Tudorache, Adina, şi menajera familiei. Cei trei inculpaţi au fost audiaţi şi au fost eliberaţi sub control judiciar. Ei trebuie să plătească până la data de 27 noiembrie 2020 cauţiuni mari, în caz contrar urmând să fie reţinuţi. Sumele au fost stabilite astfel: 1.000.000 euro - Daniel Tudorache, 200.000 euro - fosta soţie şi 75.000 euro – menajera.

Click! spune

Daniel Tudorache a declarat, prin vocea avocatului său, că va contesta cauţiunea formulată. Referitor la achiziţiile făcute împreună cu soţia şi considerate de DNA spălare de bani, el a anunţat că va prezenta acte în zilele următoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net