Ce au decis deputaţii în privinţa lui Avram Iancu

avram_iancu.jpg

avram iancu
Avram Iancu a fost declarat «Erou al Naţiunii Române»
Foto historia.ro
Citeste tot despre: 

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede conferirea titlului de Erou al Naţiunii Române lui Avram Iancu pentru viaţa închinată şi jertfită spre propăşirea neamului românesc.

Crin Antonescu şi Theodor Athanasiu au fost deputaţii care au iniţiat proiectul de lege ce prevede "cinstirea în mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou naţional al românilor din Transilvania, cu merite excepţionale în afirmarea identităţii şi a drepturilor naţionale pe teritoriul strămoşesc" şi acordă acestuia post-mortem "titlul de «Erou al Naţiunii Române»". Deputaţii au adoptat proiectul cu 320 voturi "pentru", 4 "împotrivă" şi 10 abţineri, potrivit mediafax.ro.

Deputatul Remus Cernea a spus că valorile revoluţionarilor paşoptişti stau la baza societăţilor noastre şi astăzi, iar UE este un proiect cu rădăcini la revoluţia de la 1848-1849. "Ar trebui să luăm aminte la exemplele de înţelepciune politică din istoria noastră a românilor şi maghiarilor din Ardeal", a spus Cernea.

"Avram Iancu este un adevărat român, iar pentru românii din Ardeal este o icoană", a afirmat şi deputatul Tudor Ciuhodaru.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1