Cazul femeii bătute în autobuz: „Șoferul trebuie sancționat disciplinar”

Ultima actualizare:

    Femeia a fost lovită cu pumnii fiindcă nu a vrut să stingă țigara (captură video)
Femeia a fost lovită cu pumnii fiindcă nu a vrut să stingă țigara (captură video)

Scandalul iscat marți într-un autobuz al Regiei de transport București, când o femeie a fost bătută de mai mulți călători pentru că a aprins o țigară electronică în vehicul, ajunge la vârful conducerii RATB. Reprezentanții Societății Europene pentru Justiție (SEJ) îi cer directorului general să ia măsuri disciplinare împotriva șoferului, care a asistat pasiv la incident.

„Prin pasivitatea cu care a acţionat angajatul RATB care conducea în acel moment autovehiculul, a încălcat mai multe dispoziţii ale Regulamentului intern al RATB, dispoziţii referitoare la comportamentul angajaţilor RATB în momentul apariţiei unor probleme, incidente sau alte evenimente deosebite”, a declarat președintele Societății Europene pentru Justitie, George Velcea. Instituția a depus o sesizare la conducere Regiei în care semnaleză încălcarea gravă a regulamentului de ordine interioară, obligatoriu orcărui angajat.

Conform Regulamentului intern al RATB, soferul avea obligaţii clare în ceea ce priveste „Prevenirea evenimentelor deosebite care reprezintă un obiectiv principal pentru întregul personal al regiei” (Art. 14 din Regulamentul intern) și art. 15 din Regulamentul intern care dispune faptul că: „Salariatii regiei, indiferent de funcție, au obligația morală şi de serviciu să nu tolereze indisciplina, neglijența, nepăsarea, spiritul de bravadă sau de minimalizare a riscului şi oricărui factor care ar putea să genereze evenimente deosebite.”

Reprezentanții SEJ au cerut cercetarea disciplinară a șoferului în cauză și luarea unor măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se repete în viitor. Aceștia se întreabă, retoric, de ce șoferul a refuzat să solicite intervenția organelor de poliție sau a jandarmeriei, având în vedere că în vehiculul pe care îl conducea un pasager a fost agresat fizic. „Doar în cazul în care călătorii nu posedă un titlu de călătorie este solicitată intervenţia organelor de poliţie? RATB este preocupată doar de încasări, nu şi de siguranţa calătorilor?”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

O femeie a fost agresată marți într-un autobuz după ce și-a aprins o țigară electronică în timpul călătoriei. Doi pensionari care nu au fost de acord cu gestul ei au sărit să-i aplice o corecție, lovind-o cu pumnii. Femeia a ripostat pentru a se apăra. În tot acest timp un călător filma cu telefonul mobil toată scena. Pe filmulețul prezentat ca dovadă se vede cum nici un călător nu intervine pentru a aplana conflictul. Nici măcar șoferul autobuzului nu pare interesat de scandalul din mașina pe care o conduce. Reprezentanții RATB nu au primit încă o plângere din partea persoanei agresate, însă va declanșa o anchetă internă în urma sesizărilor venite din partea reprezentanților societății civile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net