Cazul de la Suceava, premieră în România: agresorul, arestat fără plângere. De ce a biciuit-o pe tânăra gravidă

suceava_batuta_de_iubit.jpg

suceava, fata insarcinata batuta, lovita cu biciul
Fata a fost biciuită de iubitul gelos
(FOTO: captură de pe YouTube)

Tânărul de 19 ani care și-a maltratat iubita minoră însărcinată în 5 luni a ajuns în arestul poliției pentru 30 de zile. Arestarea individului violent a fost făcută în lipsa plângerii penale a victimei, ceea ce constituie o premieră în România. Mai mult, cu ajutorul asistenților sociali, polițiștii au convins-o pe fată să plece din casa agrersorului.

Deși fata de 15 ani a fost biciuită și obligată să-și bage mâna în cărbuni încinși, chiar sub ochii mamei sale, care filma scenele de groază, nici una dintre ele nu a vrut să depună plângere penală împotriva agresorului. Motivația celor două femei a fost că totul s-a petrecut sub formă de glumă, nicidecum real. Totuși, polițiștii suceveni l-au reținut pentru 24 de ore pe bătăuș și, ulterior, judecătorul a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, ceea ce reprezintă o premieră în România.

”Este pentru prima dată la nivel național când pentru un caz de violență intrafamilială se obține arestarea agresorului, în lipsa unei plângeri penale. Mai ales că victima, mama acestreia, dar și apărătorul din oficiu au negat violența faptelor, de altfel extrem de vizibilă. Ne-a ajutat în probatoriu și declarația fostului concubin al mamei adolescentei, care a susținut că a fost agresiune în toată regula”, ne-a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Fata, internată într-un centru DGSAPC

În cursul zilei de azi, fata a fost dusă într-un centru de primiri urgențe al DGSAPC Suceava, unde va primi îngrijiri medicale și asistență socială de specialitate. Polițiștii, ajutați de asistenții sociali, au convins-o atât pe fată, cât și pe mama acesteia, care nu voia să o lase să plece, că în centrul respectiv va avea parte de o îngrijire mai bună, având în vedere și sarcina avansată.

Gabi Gavril Litră (19 ani) a fost reținut sâmbătă, 15 februarie, de poliţiştii de la Suceava. După 24 de ore, el a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de violenţă în familie şi act sexual cu un minor. Magistraţii de la Judecătoria Rădăuţi au decis să-l aresteze pe Litră pentru 30 de zile, dar hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată la Tribunalul Suceava.

A maltratat-o pentru că l-a înșelat

Când a fost adus în arestul IPJ Suceava, Gabi Gavril Litră era îmbrăcat cu un hanorac şi avea gluga pe cap. El le-ar fi spus însă anchetatorilor că şi-a bătut iubita pentru că l-ar fi înşelat. Scena îngrozitoare a fost filmată de mama fetei, care n-a intervenit să-şi apere fiica. În imagini se vede cum tânărul o loveşte cu biciul pe adolescentă, o umileşte, o pune să stea în genunchi şi îi adresează cuvinte urâte. Fata începe să plângă, însă nu strigă după ajutor, ci pare resemnată să-şi primească pedeapsa. La un moment dat, tânărul îi cere să bage mâna în jar şi aduce lângă ea un făraş pe care pare să fie cărbuni încinşi. Fata îl ascultă şi respectă ordinul fără să protesteze. În tot acest timp, bărbatul ascultă maneaua ”Nevastă cu reclamant”, a lui Nicolae Guţă, cu volumul dat tare. Versurile sunt sugestive: „Târziu mi-am dat seama că mă înşală nevasta“, scrie adevarul.ro.

După ce imaginile revoltătoare au ajuns în spaţiul public, IPJ Suceava a demarat o anchetă. În mod bizar, nici victima şi nici mama acesteia nu au vrut să depună plângere împotriva agresorului. Cele două le-au spus poliţiştilor în timpul audierilor că agresiunea nu a fost reală şi că totul a fost o joacă. În plus, mama fetei a spus că înregisterea a fost publicată pe internet de fostul ei iubit din răzbunare.

 

Citește și:

Daniela Crudu a ajuns la spital după ce a fost bătută de iubit. A sunat la 112

Arsă cu țigara, tăiată cu lama, snopite în bătaie de iubiți. Daniela Crudu nu e singura care a trăit teroare în amor

Loading...

Citește și

  • Abuzul unul dintre cele mai frecvente motive de divorţ

    Se discută, cel mai adesea, despre abuz în sensul de agresiune fizică. Agresiunea psihică, abuzarea afectivă de celălalt sunt noţiuni pe care de obicei le ignorăm, deşi ele pot fi prezentate ca motive de divorţ.

  • dana razboiu

    Viaţa amoroasă a Danei Războiu este un zbucium continuu. După divorţul din 2005 de primul soţ, fostul ministru al Sănătăţii, Ovidiu Brânzan, prezentatoarea tv nu are prea mult noroc nici în căsnicia cu omul de afaceri Bogdan Enoiu, de care a lăsat să se înţeleagă recent că va divorţa. Vedeta tv a mărturisit indirect că afaceristul i-a fost infidel în repetate rânduri, fapt care cel mai probabil va duce la ruptură.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1