Caz șocant la o maternitate din Iași! O femeie care a născut s-a aruncat de la etajul 4 și a murit

Ultima actualizare:

    O femeie care a născut s-a aruncat de la etajul 4 al maternității Foto: Ziarul de Iași
O femeie care a născut s-a aruncat de la etajul 4 al maternității Foto: Ziarul de Iași

Întâmplare tragică la Maternitatea Cuza Vodă din Iași, unde o femeie în vârstă de 34 de ani, care născuse recent, s-a aruncat de la etajul patru al spitalului. Din nefericire, aceasta nu a supraviețuit.

Tragedie la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. O femeie de 34 de ani, care născuse cu doar patru zile în urmă un bebeluș perfect sănătos, a murit după ce s-a aruncat de la etajul patru al spitalului. În momentul în care echipajul de salvare a dorit să o ajute pe femeie, medicii au constatat că aceasta se afla deja în stop cardio-respirator. 

O femeie s-a aruncat de la etajul 4 al maternității, după ce a născut

„La momentul ajungerii echipajului la locul intervenţiei s-a constatat că o femeia se afla în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resucitare, dar nu a răspuns pozitiv, fiind declarat decesul”, a declarat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi, pentru Mediafax. Şeful UPU-SMURD, medicul Diana Cimpoeşu, a precizat femeia în vârstă de 34 de ani era lehuză şi urma să fie externată în cursul zilei de luni, 17 februarie. În acest caz, a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cauza producerii tragediei.

Potrivit sursei anterior menționate, femeia fusese internată de mai multe ori la Psihiatrie, din spusele familiei acesteia, neștiindu-se dacă își urma sau nu tratamentul. 

Ce este depresia postnatală

Depresia postnatală sau depresia post-partum este o tulburare psihică care se instalează în primele luni după naștere și poate afecta 1 din 8 femei. Această stare se poate manifestă și în cazul femeilor care au pierdut sarcina, fie că este vorba de avort spontan sau de nașterea unui făt mort.

Cauzele depresiei postnatale

 Cauzele depresiei post-partum sunt, în primul rând, de natură hormonală. După naștere, se înregistrează o scădere bruscă a nivelului de progesteron și estrogen, fapt ce facilitează instalarea stării depresive. În plus, unele femei se confruntă și o diminuare a producției de hormoni tiroidieni, hormoni aflați în strânsă legătură cu stările anxioase.

De asemenea, între alăptarea pe cale naturală și reducerea nivelului de dopamină există o strânsă legătură, fapt ce poate amplifică de două ori mai mult depresia postnatală. În plus, pe lângă aceste cauze de bază, există și o serie de factori de risc care pot contribui la declanșarea depresiei.

În această categorie intră stările depresive anterioare, statutul socio-economic precar, absența partenerului, lipsa sprijinului din partea acestuia sau a familiei, sarcina nedorită sau neplanificată, dar și imposibilitatea de a alapta pe cale naturală. Cercetătorii au ajuns la concluzia că mamele fumătoare dezvoltă stări anxioase mai ușor decât cele care nu au avut acest viciu niciodată.

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net