Caz revoltător în Vâlcea. Însărcinată la 12 ani, se luptă între viață și moarte

Ultima actualizare:

    România ocupă numărul unu în topul țărilor cu cele mai multe minore devenite mameFoto: cugetliber.ro
România ocupă numărul unu în topul țărilor cu cele mai multe minore devenite mameFoto: cugetliber.ro

Medicii ai Maternității Spitalului din Râmnicu Vâlcea trebuie să soluționeze un caz cu adevărat șocant. O fetiță în vârstă de 12 ani a fost adusă la camera de urgență într-o stare foarte gravă. Doctorii au fost surpinși atunci când au relizat care este motivul pentru cara fata acuză stări de rău.

Fata de doar 12 ani este însărcinată și a fost transportată de urgență la spital după ce a acuzat stări de rău. Potrivit primelor informații, ea a fost dusă în sala de operație, însă medicii sunt sceptici și consideră că există șanse foarte mici ca fetița să se poată recupera, informează voceavalcii.ro.  Statisticile privind numărul mamelor minore sunt de-a dreptul îngrijorătoare. Cu mai puțin de o săptămână în urmă, cazul unei fetițe din Bistrița care a adus pe lume un bebeluș la vârsta de 13 ani, a fost făcut public. 

Ceea ce este cu atât mai grav este faptul că în România se înregistrează 8.500 de mame minore anual şi peste 40.000 de copii abandonaţi. "Cele 8.500 de mame minore din fiecare an ne situează pe primul loc în Europa. S-a ajuns la situaţia în care din 1.000 de femei care nasc 43 sunt minore. Mamele minore au risc crescut de avort iar dacă naşterea are loc există riscul major ca acest copil să fie abandonat, iar tînăra mamă va avea dificultăţi de integrare socială şi abandon social. Peste 40.000 de copii sunt abandonaţi în România la care se adaugă alţi 300.000 lăsaţi în grija rudelor ”, a declarat  medicul Tudor Ciuhodaru. Așadar, România continuă să ocupe primul loc din Europa la numărul de adolescente care devin mame. 

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net