Caz înfricoşător la Iaşi: bebeluş venit pe lume cu o «coadă» de 14 centimetri

Ultima actualizare:

    Nou-născutul se află sub supraveghere medicală (Foto: Arhivă)
Nou-născutul se află sub supraveghere medicală (Foto: Arhivă)

O femeie de 34 de ani din judeţul Iaşi, aflată la a doua naştere, a adus pe lume miercuri noapte un băieţel care cântăreşte 4.350 de grame, dar care i-a şocat pe medici. Micuţul prezenta la naştere o tumoră care-i acoperea spatele şi care are o lungime de 14 centimetri.

Tumora dorsală s-a dezvoltat în prelungirea şirei spinării, iar nou-născutul are o greutate de peste 4 kilograme. Bebeluşul fost direcţionat la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria" pentru a fi operat.„Pacienta a născut prin cezariană, la 41 de săptămâni de sarcină. Această problemă s-ar fi putut vedea la ecografie, dar singura pe care femeia a făcut-o a fost în săptămâna a şasea a sarcinii, când încă nu se putea distinge. Am trimis bebeluşul la Spitalul de Copii", spune doctorul Răzvan Socolov, purtătorul de cuvânt al Maternităţii „Elena Doamna" din Iaşi.

Specialiştii în pediatrie spun însă că există riscul ca tumora să fie malignă, dar că deocamdată micuţul se află în investigaţii medicale.„Copilul a fost diagnosticat cu o formaţiune tumorală la terminaţia coloanei vertebrale, mai exact între fese. Tumora este la prima vedere puţin vasculariată. În prezent, bebeluşul este supus mai multor investigaţii medicale pentru a vedea dacă mai suferă şi de alte malformaţii congenitale. Săptămâna viitoare, chirurgii pediatri vor încerca printr-o intervenţie chirurgicală îndepărtarea acestei tumori", spune doctorul Maricel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfânta Maria" din Iaşi.

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net