Caz de coronavirus la Spitalul de Arși din București. Este un pacient venit de la Suceava

spitalul-de-arsi.jpg

Spitalul de Arsi
Pacientul a fost adus la Spitalul de Arși de la Suceava
foto:adevarul.ro

Un nou caz de infecție cu COVID-19 a fost identificat în București. Este vorba despre un pacient de 43 de ani adus de la Spitalul Județean Suceava pentru a fi operat la Spitalul de Arși din Capitală. Peste 30 de persoane, cele mai multe fiind cadre medicale, au fost plasate în izolare la domiciliu.

Pacientul a fost operat de două ori la spitalul din București. Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Sănătății a fost informat de către Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București că, un pacient în vârstă de 43 de ani transferat în noaptea dintre  20 și 21 martie 2020 de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, a fost depistat pozitiv la COVID 19. ”Pacientul, care nu a fost testat pentru COVID 19 la unitatea din Suceava a fost suferit două intervenții chirurgicale duminică, 22 martie 2020 și luni, 23 martie 2020 in Spitalul de Arși București. Tot în 23 martie 2020,  conducerea unității medicale din București a decis testarea pacientului având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde există un focar de infecție cu COVID 19 și, in paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecție a personalului medical și pacienților înainte de cunoașterea rezultatelor acestui test”, a transmis Ministerul Sănătății.

Marți seara, pe 24 martie 2020 rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus. In acest context, s- a demarat ancheta epidemiologică de urgență.

De asemenea, au fost depistați 31 de contacti, 28 dintre aceștia fiind cadre medicale.Toate cadrele medicale se afla din această dimineață în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Cei 3 pacienți identificați ca și contacti indirecți au fost izolați. Toți vor fi testați pentru COVID 19.

Spitalul Județean din Suceava este închis pentru dezinfectare după ce zeci de cadre medicale s-au contaminat cu virusul periculos. Și președintele Consiliului Județean Suceava a fost infectat cu COVID-19, el fiind internat.

Citește și: 

Pacientă internată la Maternitatea MedLife, confirmată cu coronavirus. Femeia îi mințise inițial pe medici

Declarația pe proprie răspundere. Cum arată documentul tip, cum se completează și cum se scrie de mână

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1