Câţiva localnici din Târgu Jiu, terorizaţi de sălbăticiuni: “Şacalii mi-au ucis două păsări”

Ultima actualizare:

    Gheorghe Gociu, unul dintre gospodarii "vizitaţi" de fiareFoto: "Adevărul"
Gheorghe Gociu, unul dintre gospodarii "vizitaţi" de fiareFoto: "Adevărul"

Orătănii în pericol! Locuitorii de pe strada Ana Ipătescu, situată la periferia oraşului Târgu Jiu, se plâng că şacalii le-au ucis în ultima perioada sute de păsări de curte.

„Eram la vecinul meu, peste drum, în mijlocul zilei. Vecinii au văzut şacalul şi au încercat să-l îndepărteze, să strige, dar degeaba”, povesteşte Gheorghe Gociu, un localnic din zonă. “Când am venit, am găsit păsările moarte. Sălbăticiunile mi-au mai ucis două păsări. A lătrat şi câinele, dar şacalul l-a muşcat de după gât. Era un câine rău, nu lăsa pe nimeni să intre în curte, iar acum nu mai latră deloc şi nici nu mai mănâncă. A venit medicul veterinar şi i-a făcut două injecţii. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el“, adaugă omul. Gociu se plânge că a ajuns să stea de pază la coteţul păsărilor, zi şi noapte, dar că nu poate să lupte că animalele de pradă. Un vecin se plânge că i-au fost ucise peste 60 de păsări din luna mai şi până acum.

“Nu-i putem ajuta”

Nicolae Tonca, directorul Agenţiei Judeţene de Vânătoate şi Pescuit Sportiv Gorj, spune că nu prea există soluţii la problemele oamenilor: „Nu ne dă voie legea să folosim arma într-o zonă intravilană. Fiecare îşi păzeşte orătăniile cum poate. Vânătorii n-au sesizat în zona aceea prezenţa şacalilor. Şi vulpile pot fi atât de agresive încât să atace câinii, mai ales când au rabie. Nu-i putem ajuta pe oameni nici cu capcane, întrucât sunt ilegale“.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net