Câţi turişti a păgubit Genius Travel. Prejudiciul e uriaş

genius.jpg

genius travel agentie turisti
Potrivit oficialilor Autorităţii, Genius Travel, rămasă între timp fără licenţă de funcţionare, urmează să îşi depună, joi, dosarul de insolvenţă

136.000 de euro este paguba suferită de 147 de turişti care şi-au cumpărat vacanţe de la Agenţia Genius Travel, intrată în blocaj financiar, în plin sezon.

Sunt cifrele pe care patronii agenţiei le-au prezentat Autorităţii Naţionale pentru Turism, după ce mai bine de o săptămână au fost de negăsit, potrivit hotnews.ro.

Administratorul şi actionarul majoritar al Genius Travel, Ionut Costea, a mers ieri la sediul Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), după ce Autoritatea încercase în ultima săptămână, fără succes, să ia legătura cu reprezentanţii firmei.

Costea a mai spus că s-au ascuns pentru ca au lucrat la partea de documente şi imediat, în zilele următoare, au început să primească telefoane şi email-uri de ameninţare. Au preferat să nu mai apară pe nicăieri până nu găsesc o cale de rezolvare, iar acum se pare că vor trece la fapte. Costea a explicat că au lucrat la dosarul de insolvenţa, pentru că trebuia să pregătească toate documentele pentru a le depune la judecătorie.

Azi îşi depun dosarul de insolvenţă

Potrivit oficialilor Autorităţii, Genius Travel, rămasă între timp fără licenţă de funcţionare, urmează să îşi depună, joi, dosarul de insolvenţă.

Situaţia nu este deloc încurajatoare, în acest moment, nici pentru alte agenţii de turism din România. Jumătate dintre ele riscă să îşi piardă licenţa, în următoarele două săptămâni, pentru că nu au făcut dovada către Autoritatea Naţională pentru Turism că au o poliţă de asigurare valabilă, în caz de insolvenţă sau faliment.

 

 

Loading...

Citește și

  • Pagubele create de agenţia de turism Genius Travel, care şi-a anunţat clienţii prin e-mail că nu vor mai putea pleca în vacanţele pe care deja le-au plătit, pentru că firma va intra în insolvenţă, se ridică la 100.000 de euro.

  • Băieţi deştepţi. Aşa i-am putea numi pe Bogdan Ştefan şi Ionuţ Costea, patronii Genius Travel care au furat vacanţele a sute de români. Au lucrat în domeniul IT, au fost agenţi de vânzări online, după care au început să facă bani frumoşi din turism, dar şi din afaceri imobiliare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1