Câți șoferi au plătit rovinieta. Numărul depășește cu mult populația României

Ultima actualizare:

    Șoferii nu au pornit la drum fără rovinietă. S-au achitat peste 22 de milioane
Șoferii nu au pornit la drum fără rovinietă. S-au achitat peste 22 de milioane

Suntem 19,2 milioane de cetățeni în România, inclusiv copii, dar șoferii care au plătit în 2019 rovinieta depășesc cu mult populația țării. Peste 22 de milioane!

Șoferii se tem de cele 86 de camere de supraveghere împânzite de Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) în toată țara. Astfel că mulți dintre cei care au pornit la drum au avut grijă să-și cumpere rovinietă.

S-au plătit peste 22 de milioane de roviniete

Potrivit CNAIR, anul trecut au fost vândute peste 22 de milioane de roviniete, pentru care s-au încasat 1,5 miliarde de lei. Și ar fi putut fi și mai mare numărul plătitorilor, dacă punem la socoteală faptul că s-a înregistrat un număr record de amenzi.

Nu mai puțin de 700.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 270 de milioane de lei, au fost trimise în plic, a transmis CNAIR la solicitarea Radio România Actualități (RRA).

Pe rețeaua de Autostrăzi și Drumuri Naționale sunt montate de vara trecută 86 de camere pentru verificarea rovinietei, iar amenzile pornesc de la 250 de lei pentru autoturisme și ajung la 4.500 de lei pentru camioane.

Încasările din rovinietă se duc la bugetul CNAIR în timp ce amenzile la bugetul de stat.

Amenzi multe la trecerea de la Podul Fetești

Din aceeași sursă aflăm că, în 2019, la Fetești s-au plătit 115 milioane lei pentru taxa de pod și s-au aplicat peste 150.000 de amenzi șoferilor care au trecut pe acolo dar au uitat să plătească fie direct la ghișeu, fie la benzinărie, online sau printr-un simplu SMS.

CNAIR mai subliniază că nu se poate implementa sistemul de plată electronică și la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse (așa cum există din 2015 pe A2 la Fetești), pentru că ar fi dificilă sancționarea șoferilor cu mașini înmatriculate în străinătate dar și ca urmare a personalului insuficient, mai scriu cei de la RRA.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/teapa-cu-rovinieta-aveti-grija-de-unde-o-cumparati

https://www.click.ro/news/national/rovinieta-si-taxa-de-la-fetesti-paguba-mare-pentru-soferi

https://www.click.ro/news/national/camerele-pentru-rovinieta-folosite-si-pentru-rca

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net