Câți călători circulă pe zi cu trenul de Otopeni. Cifrele oficiale

tren-otopeni.jpg

Trenul ajunge de la Gara de Nord la stația Aeroportului Otopeni în 20 de minute
Trenul ajunge de la Gara de Nord la stația Aeroportului Otopeni în 20 de minute
Foto: Ministerul Transporturilor

De jumătate de an, Capitala este legată de Aeroportul Otopeni printr-un tren. Sunt 72 de garnituri, care circulă 24 de ore din 24 atât de la CFR, cât și de la operatorii privați: Regio Călători și Transferoviar Călători. Iată datele oficile despre câți călători merg pe zi cu ele!

Pe 13 decembrie 2020, a fost inaugurată calea ferată ce leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni.

Deși, drumul este parcurs în 20 de minute, iar trenurile circulă la intervale de 40 de minute, oamenii nu s-au înghesuit să circule cu ele.

Au mers goale în tot acest tip, dar noroc cu Campionatul European de Fotbal. Suporterii naționalelor au tot mers cu trenul, astfel că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a avut curajul să vină și cu o cifră ce pare rezonabilă.

Câți călători circulă pe zi cu trenul de Otopeni. Cifrele oficiale

”Cifra zilei care ne bucură: peste 1.000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptamână. Și continuă să crească, pe măsură ce revenim la normalitate și oamenii află de această opțiune: convenabilă - stația de tren este chiar la ieșirea din terminalul Sosiri Internaționale, ieftină - 4 lei/călătorie, rapidă, comodă - trenuri curate, legături multiple”, declarat ministrul.

Acesta spune că este o creștere semnificativă, care vine în contextul unei reveniri a traficului de pasageri pe Aeroportul Otopeni- 17.000 pasageri/zi, media ultimei săptămâni. Cifra reprezintă doar 38% din perioada similară a anului 2019.

 

Citește și:

Gara lui Ion Țiriac de la patinoar a fost recepționată. Cum arată locul unde opresc trenurile de Otopeni

Trenul spre Otopeni, circulație cu probleme. S-a defectat semnalizarea și a înregistrat întârzieri

 

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1