Cathedral Plaza va fi demolată?

Ultima actualizare:

Preotul Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB) a explicat pentru Bursa că nu mai există căi de atac.„Justitia a hotărât irevocabil că această clădire ilegală trebuie să fie demolată pentru protecţia Catedralei Sfântul Iosif”, se arată într-un comunicat al ARCB.

Pe de altă parte însă, avocatul Robert Roşu, partener coordonator la „Tuca Zbârcea Asociaţii”, care-l reprezintă pe dezvoltator, consideră că decizia pronunţată de instanţa din Târgovişte „nu are nici un impact asupra dreptului de proprietate asupra Cathedral Plaza, întrucât proprietarul clădirii nu a fost citat şi nu a fost parte în acest proces”.

Potrivit avocatului, „Millennium Building Development” (MBD), dezvoltatorul proiectului, nu a fost citat ca parte în acest dosar, adăugând: „Principiul relativităţii nu permite ca efectele unei hotărâri să se producă asupra unor entităţi care nu au luat parte la judecată şi nu s-au putut apăra - aşa fiind, hotărârea nu este opozabilă proprietarului clădirii”.

În luna iunie a anului trecut, Tribunalul Dâmboviţa a emis o sentinţă civilă care îl obliga pe edilul şef al Capitalei „să dispună desfiinţarea turnului Cathedral Plaza şi să ia toate măsurile administrative de aducere a terenului în situaţia anterioară emiterii autorizaţiei, în vederea refacerii cadrului natural din zona de protecţie a Catedralei Sf. Iosif”. Sentinţa a fost atacată prin recurs. De-a lungul timpului, au fost mai multe procese pierdute de dezvoltator.

Constructia controversatului imobil a început în anul 2006, suma investită în edificiul cu 19 etaje din centrul Capitalei ridicându-se la 60 de milioane de euro.

După demararea lucrărilor, a fost suspendată autorizaţia de construire, ulterior, reprezentanţii dezvoltatorului anunţând, într-un comunicat de presă, că imobilul a fost vândut, în mai 2011, unui fond de investiţii britanic. Aceştia au considerat că sentinţa Justiţiei este tardivă.

O eventuală demolare a clădirii înalte de 75 de metri ar costa, spun specialiştii, peste 2,5 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net