Câte voturi a luat Gabriel Oprea. A candidat ca independent la Camera Deputaților

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea a înregistrat un mare eșec la alegerile parlamentare 2020
Gabriel Oprea a înregistrat un mare eșec la alegerile parlamentare 2020

Gabriel Oprea a candidat ca independent pentru un mandat de deputat în București. Fostul vicepremier spunea că a luat decizia ”ca urmare a zecilor de mii de mesaje primite de la patrioți români, de la militari și polițiști din toată țara”. Dar iată că a avut parte de o mare surpriză? A fost votat de doar 796 de inși.

Generalul de patru stele, Gabriel Oprea, a avut parte de un mare eșec pe scena plitică. Deși a dorit să revină în Parlament, acesta nu a reușit să obțină prea multe voturi: doar 796, care reprezintă 0,01% din totalul celor exprimate în circumscripția în care a candidat.

A candidat la Camera Deputaților, unde ar fi avut nevoie de peste 16.000 de voturi. Gabriel Oprea a fost prefectul Capitalei în perioada 2002 -2003, senator şi deputat.

A ocupat, de asemenea, funcţiile de ministru al Administraţiei Publice, ministru al Apărării Naţionale, ministru al Afacerilor Interne, vicepremier pentru securitate naţională şi prim-ministru interimar.

Gabriel Oprea a fost distins în 2000 de către președintele Emil Constantinescu cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler.

Gabriel Oprea, decorat de doi președinți de stat

În 2002, președintele Ion Iliescu i-a acordat Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Cariera sa politică a avut de suferit după accidentul din 20 octombrie 2015, când polițistul Bogdan Gigină, ce făcea parte din coloana oficială ce-l escorta, a murit. A căzut cu motocicleta într-o gropă săpată pe mijlocul șoselei și nesemnalizată corespuzător.

Era întuneric, ploua, iar expertiza a arătat că circula cu 84 km/h, fiind zorit din cască să-i deschidă rapid calea lui Oprea, pe atunci vicepremier și ministru de Interne. Gabriel Oprea este acuzat pentru ucidere din culpă la Curtea de Apel București.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/gabriel-oprea-vrea-sa-fie-deputat-reactia-dura-mamei-politistului-bogdan-giginadai

https://www.click.ro/news/foto-cum-arata-interiorul-vilei-pe-care-gabriel-oprea-o-vinde-cu-18-milioane-de-euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net