Câte persoane din rândul populației generale s-au înscris deja pentru etapa a treia de vaccinare

Ultima actualizare:

    Etapa a treia de vaccinare începe din 15 martieFoto: shutterstock
Etapa a treia de vaccinare începe din 15 martieFoto: shutterstock

Premierul Florin Cîţu anunţă, într-o postare pe Facebook, că etapa a III-a de vaccinare începe luni, precizând că 500.000 de persoane din populaţia generală s-au înscris pe platforma de vaccinare şi că vaccinarea nu este obligatorie, dar este singura soluţie pentru a reveni la normalitate cât mai curând.

”Etapa a III-a de vaccinare începe mâine. Este foarte simplu. Dacă doriţi să vă vaccinaţi, înscrierea se face prin intermediul listelor de aşteptare. Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale. Programarea se face online sau prin call center! Apoi veţi primi notificarea locului disponibil în centrul pentru care aţi optat. Vaccinarea nu este obligatorie, dar este SINGURA soluţie pentru a reveni la normalitate cât mai curând. Împreună învingem pandemia!”, a scris premierul pe Facebook.

În primele două etape a fost vaccinat personalul medical, alături de personalul esenţial, de persoanele peste 65 de ani şi de bolnavii cronici.

Cum se face programarea în etapa a treia de vaccinare

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că, din 15 martie, devin disponibile listele de aşteptare pentru programarea la vaccinare. În platformă vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât şi cele care vor fi operaţionalizate în aprilie. Dacă o persoană nu găseşte locuri disponibile în centrul de vaccinare ales, se poate înscrie pe lista de aşteptare, locurile care devin disponibile urmând să fie ocupate de cei înscrişi pe listă, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din populaţia cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Citește și:

Începe etapa a treia de vaccinare! Lista localităților cu prioritate

Din 15 martie devin disponibile listele de așteptare pentru vaccinul anti-COVID. Cum se fac programările

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net