Câte minute muncesc românii ca să poată bea o bere?

Ultima actualizare:

    Cum să bei bere ca un profesionistFoto Click!
Cum să bei bere ca un profesionistFoto Click!

Berea e la mare căutare în sezonul estival, așa că ziariștii de la HotNews.ro au făcut un studiu pentru a vedea cât trebuie să muncească un român pentru a-și putea cumpăra o bere. Iată ce a ieșit!

Petroliștii și angajații băncilor lucrează 12-13 minute ca să-și permită o bere la bar. Ca să-și ia una din hypermarket, lucrează mai puțin de 5 minute.

La polul opus se află angajații hotelurilor și restaurantelor care muncesc peste o oră ca să-și permită o bere într-un bar. Pentru o bere cumpărată de la hypermarket ei „trag” aproape o jumătate de oră, mai mult decât muncesc bancherii ca să bea aceeași bere într-un restaurant.

Tot în jur de 15 minute muncește și un aviator sau un angajat din asigurări, în timp ce unui IT-ist îi trebuie 6-7 minute.

Media pe întreaga Românie este de 13 minute de muncă pentru o bere din magazin și de 36 de minute pentru o bere consumată la un restaurant.

Pe județe, ilfovenii, bănățenii și clujenii stau cel mai bine, ei lucrând cele mai puține minute pentru a-și putea bea berea- mai puțin de o jumătate de oră.

La polul opus se află Neamț, Vaslui, Suceava și Harghita, care lucrează,  în medie, trei sferturi de oră ca să-și permită o bere într-un restaurant local.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net