Câte locuri de carantină sunt disponibile în Capitală pentru pacienții cu COVID-19

Ultima actualizare:

    Simptomele caracteristice infecției cu noul coronavirus sunt tusea seacă și febra, nu strănutulfoto: Shutterstock
Simptomele caracteristice infecției cu noul coronavirus sunt tusea seacă și febra, nu strănutulfoto: Shutterstock

În prezent, sunt 292 de locuri pentru carantină, în București – dintre care 198 sunt cele noi, obținute în mai putin de 24 de ore de la lansarea solicitării de ieri a PMB catre hotelieri.

Gradul de ocupare a acestora este acum de aproape 100% Alte 7 clădiri sunt în analiză pentru a putea fi transformate in spații de carantină. Există o adresă de e-mail pentru obținerea de noi spații pentru carantină. În mai putin de 24 de ore, a fost primit un număr semnificativ de oferte de hoteluri dintre care 24 sunt situate în București.

Primele două, unul cu o capacitate de 120 de locuri si celalalt de 78 de locuri, au fost deja verificate și sunt în conformitate cu cerințele specifice unei astfel de situații, alte șapte se află în analiza sectoarelor și a Direcției de Sanatate Publică. La acestea se adaugă cele 94 de locuri pre-existente la nivelul Capitalei, deci un total de 292 de locuri, care sunt ocupate in acest moment aproape in totalitate.

Totodată, la invitația de voluntariat au răspuns 17 persoane, care sunt dispuse să meargă la cumpărături pentru persoanele care nu au familia sau prietenii în apropiere și se află în izolare la domiciliu.

Toate ofertele de spații primite, situate pe raza Municipiului București, sunt trimise la primăriile de sector. Acestea, împreună cu direcția de sănătate, fac o analiză a spațiilor pentru a vedea în ce măsură sunt conforme pentru a fi transformate în spații de carantină. Ofertele de spații care nu sunt situate în Capitală vor fi transmise Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, pentru a decide în privința lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net