Cătălin Sindile, noul șef al jandarmilor, e din Teleorman, la fel ca Viorica Dăncilă și Carmen Dan

Ultima actualizare:

    Cătălin Sendile este noul șef interimar al jandarmilorfoto: Jandarmeria Română
Cătălin Sendile este noul șef interimar al jandarmilorfoto: Jandarmeria Română

Începând cu data de 15 august , prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuț Cătălin Sindile, a fost împuternicit în funcția de șef al Jandarmeriei, informează Ministerul de Interne, citat de Hotnews.

Ionuț Cătălin Sindile îi ia locul interimarului Sebastian Cucoș, al cărui mandat a expirat la data de 15 august.

”Această decizie a fost luată având în vedere importanța sarcinilor ce revin Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, precum și necesitatea asigurării, cu celeritate, a actului managerial.

Colonelul Ionuț Cătălin Sindile are 40 de ani și este născut în județul Teleorman. A absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, în anul 2000 și are o experiență de 18 ani în Jandarmeria Română. 

Ionuț-Cătălin Sindile are o relevantă activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaționale sub egida Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Numele lui Sindile se adaugă pe o listă deja destul de lungă de persoane-cheie din structurile statului român ce provin din județul Teleorman, de unde sunt și Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Interne Carmen Dan.Mandatul actualului interimar de la șefia Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, a expirat și nu mai poate fi prelungit.Administrația Prezidențială a precizat marți că problema numirii actualului interimar al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, ca șef plin al instituției ar putea fi discutată în CSAT doar după finalizarea anchetei care a fost declanșată după violențele de la protestele de vineri. În condițiile în care interimatul acestuia expiră, Președinția transmite că nu are niciun fel de atribuții în acest sens, singura care decide cine asigură conducerea Jandarmeriei până la numirea unui inspector general fiind Carmen Dan, în calitatea ei de ministru al Afacerilor Interne.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, înregistrată în noiembrie 2017, Ionuţ Cătălin Sindile deţine un teren intravilan din anul 2012,  împreună cu soţia sa, Sindile Tatiana şi un apartament în Bucureşti de 82 metri pătraţi tot împreună cu soţia, conform Ziarul Financiar.

Noul şef al Jandarmeriei Române deţine trei autoturisme – un Renault cumpărat în 2009 şi un Volkswagen şi un Fiat cumpărate în 2002.

Potrivit documentului, Sindile are două credite, unul de 90.000 de lei contractat în 2017 de la Piraeus Bank, cu scadenţa în 2022 şi unul contractat în 2008 de la ING cu scadenţa în 2018, de 14.700 de lei.

Salariul pe care îl încasa acesta ca prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române era de 85.321 de lei pe an, adică peste 7.000 de lei pe lună

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net