Câtă lume a venit să se închine la Preacurata!

Ultima actualizare:

    La sfântul lăcaş sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni
La sfântul lăcaş sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni

Socotită una dintre cele mai importante sărbători creştine, Adormirea Maicii Domnului sau Sântămăria Mare este prăznuită, an de an, pe 15 august. Zeci de mii de credincioşi au sosit deja să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula (Cluj).

Pelerinii au luat cu asalt lăcaşul de cult din inima Ardealului. Credincioşii au stat la coadă chiar şi câte şase ore, pentru a ajunge la Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula. Credincioşii au venit pregătiţi cu corturi şi pături pentru a putea înnopta sub cerul liber.


    Icoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Nicula
Icoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Nicula

Ei au participat marți seară, 14 august, la Prohodul Maicii Domnului, iar miercuri vor fi prezenţi la Sfânta Liturghie. Mulţi dintre pelerini au fost şi în anii trecuţi la Nicula, pentru a prăznui Adormirea Maicii Domnului. 


    Pelerinii au înfruntat răbdători canicula
Pelerinii au înfruntat răbdători canicula

“Venim de şapte ani aici, parcă ne cheamă Maica Domnului. E un sentiment de bucurie imensă. Participăm la slujbe şi ne rugăm ca Preacurata să ne ierte de păcate şi să aibă grijă de noi, mai ales în aceste zile cu atâtea evenimente nefericite în România”, spune, pentru Click!, Marcela, din Bucureşti. 


    Oamenii şi-au potolit foamea cu bucate pregătite de călugări
Oamenii şi-au potolit foamea cu bucate pregătite de călugări

“Am mai fost o dată aici, cu ani în urmă. Aveam un necaz mare şi am simţit cum Maica Domnului mi-a luat suferinţa din suflet. Am fost foarte bolnavă şi îi mulţumesc că m-a scăpat”, ne-a mărturisit Ionela, care a venit din Cluj-Napoca.


    Credincioşii au stat şi şase ore la coadă
Credincioşii au stat şi şase ore la coadă

“Aici îmi găsesc mereu alinarea. După fiecare venire la Nicula am avut parte de câte o bucurie. O rog acum pe Maica Domnului  să  ocrotească şi ţărişoara asta a noastră, greu încercată în aceste zile de proteste”, se confesează Laura, din Bacău.


    Credincioşii au stat şi şase ore la coadă
Credincioşii au stat şi şase ore la coadă

Potrivit preotului Bogdan Ivanov, de la Mitropolia Clujului, călugării de la mănăstire au  pregătit de Sântămărie, ca în fiecare an, cozonaci şi în jur de 15.000 de porţii de sarmale.

Ziua Marinei, simultan în cinci oraşe

Manifestările dedicate Zilei Marinei Române au început acum 10 zile, la Galaţi, şi culminează azi cu cel mai mare spectacol naval, desfăşurat în patru  oraşe. Exerciţiul Forţelor Navale Române se desfăşoară între 10.00 – 12.30, simultan, în Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea, dar şi în Parcul Herăstrău, din Bucureşti. 

În Constanţa, turiştii şi localnicii deopotrivă vor putea vedea jocuri şi concursuri tradiţionale marinăreşti, organizate în Portul Tomis.


    Forţele Navale vor face spectacol
Forţele Navale vor face spectacol

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, eveniment care va avea loc pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, în Constanţa, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Ziua Marinei 2018 se va încheia cu concertul Muzicii Militare a Forţelor Navale susţinut pe faleza din Constanţa. 

De la ora 20.00, marinarii militari se vor retrage cu torţe în Constanţa şi Mangalia. Preşedintele Klaus Iohannis va participa, azi, la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, eveniment care va avea loc pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, în Constanţa, a anunţat ieri Administraţia Prezidenţială.

Se aşteaptă ploi şi vijelii, până vineri seară

Meteorologii au emis ieri o informare, conform căreia, până vineri seară, vor fi ploi torenţiale, însoţite de vijelii şi chiar grindină în nordul şi vestul ţării, precum şi în zonele de munte. Aceste fenomene sunt aşteptate dupa-amieza şi seara. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net