O mare de flori și un ocean de lacrimi pentru Raisa și Mihaela. Fetele ucise în accidentul din cartierul Andronache au fost înmormântate

Ultima actualizare:

    Candelele au ars continuu lângă fotografiile victimelor Fotografii: Click!
Candelele au ars continuu lângă fotografiile victimelor Fotografii: Click!

Au plâns rudele, vecinii şi trecătorii! Cartierul bucureştean Andronache a fost joi, 4 martie, locul cel mai trist din România. Raisa, o copilă de 6 ani, şi Mihaela, o tânără de 21 de ani, victimele cumplitului accident petrecut sâmbătă pe strada Menţiunii, au fost înmormântate într-un cimitir din Voluntari.

Familiile îndoliate, zeci de colegi, prieteni sau simpli curioşi s-au adunat joi, de la primele ore ale dimineţii, la intersecţia dintre străzile Fructelor şi Menţiunii, la casele celor două fete ucise sâmbătă de o şoferiţă.

Mulţimea depăşea cu mult numărul celor acceptaţi în astfel de situaţii, conform regulilor sanitare, dar nimănui nu-i mai păsa. Câţiva poliţişti au împărţit, o vreme, măşti, după care s-au lăsat păgubaşi. 


    Coroane mari de flori au fost aduse de cei apropiați
Coroane mari de flori au fost aduse de cei apropiați

Raisa ar fi împlinit 7 ani în 16 martie

Jale şi lacrimi la numărul 27, pe strada Fructelor, unde locuieşte familia Raisei. Durerea era sfâşietoare, mai ales că, pe 16 martie, fetiţa ar fi împlinit 7 ani. Pe Mihai şi pe Lenuţa, doi puşti de aceeaşi vârstă, copila îi invitase deja la ziua ei.

Acum, în loc să se pregătească de petrecere şi să caute cadouri, copiii au adus flori şi au venit să o conducă pe ultimul drum.

”Cu câteva minute înainte de accident, fetiţa vorbise cu părinţii despre cadoul pe care şi-l dorea de ziua ei. Acum, în loc să-i facă ziua, o bagă în pământ. Şi şoferiţa e liberă, bine mersi. Asta nu este viaţă, asta nu este dreptate, asta nu este ţară”, a spus, cu obidă, nea Ion, care e rudă cu Raisa. 

La ora 12.51, două sicrie albe au ieşit pe porţile caselor de pe Fructelor şi Menţiunii şi au fost duse, pentru slujbă, la Biserica Sfânta Vineri Colentina. Zeci de oameni s-au încolonat şi au mers pe jos spre lăcaşul de cult, alaiul având în faţă sicriul Raisei, purtat pe braţe. În spate venea o maşină în care se afla coşciugul Mihaelei.


    Mulți locuitori ai cartierului bucureștean Andronache au ținut să-și ia rămas bun de la fete
Mulți locuitori ai cartierului bucureștean Andronache au ținut să-și ia rămas bun de la fete

Nimeni n-a mai ţinut cont de distanţare, iar cei câţiva poliţişti şi jandarmi s-au mulţumit să dirijeze convoiul, petrecut de pe trotuare şi de la ferestre de localnici, mulţi filmând cu telefoanele. După slujba care a ţinut aproape două ore, Raisa şi Mihaela au fost duse la cimitirul din Voluntari şi au fost depuse în aceeaşi groapă.

“Au fost vecine în viaţă, vor fi vecine şi după moarte”, a îngăimat, printre lacrimi, o femeie căruntă, la finalul ceremoniei funerare.

Şoferiţa a băut rom înainte să se urce la volan

Şoferiţa ucigaşă, care a omorât două copile în cartierul Andronache, din Capitală, are 57 de ani şi o cheamă Marcela Leonte. În faţa anchetatorilor a recunoscut până la urmă că a consumat băuturi alcoolice înainte să urce la volan, dar judecătorul a lăsat-o totuşi în libertate, după 24 de ore petrecute în arest. 

Click! a aflat din surse apropiate anchetei că femeia este consultant la o companie de telefonie mobilă şi băuse rom înainte să plece la drum cu maşina, astfel că a încurcat pedala de frână cu acceleraţia şi s-a dus glonţ cu bolidul pe trotuar. Marţi, 2 martie, Judecătoria Sectorului 2 a respins propunerea de arestare preventivă venită din partea procurorului, aşa că femeia va fi cercetată sub control judiciar pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului. 


    Marcela Leonte este sub control judiciar
Marcela Leonte este sub control judiciar
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net