Cât va dura extrădarea lui Sebastian Ghiță

Ultima actualizare:

    Cu mai mult păr  pe cap şi mai fericit.  Aşa arăta Sebastian  Ghiţă pe vremea  când era deputat
Cu mai mult păr pe cap şi mai fericit. Aşa arăta Sebastian Ghiţă pe vremea când era deputat

Sebastian Ghiţă a fost arestat în Republica Serbia pe o perioadă de 18 zile, în vederea extrădării, a anunţat ieri Poliţia Română. De aici şi până la momentul trimiterii în ţară a fostului deputat prins la Belgrad, joi noapte, ar mai fi de îndeplinit însă multe proceduri.

Sebastian Ghiţă a petrecut a cincea noapte în arestul Poliţiei din Belgrad, după ce Curtea Supremă din Serbia a decis arestarea fostului deputat, căutat prin Interpol, pentru 60 de zile. Decizia a fost determinată de riscul ca Ghiţă să se ascundă sau să fugă pentru a se sustrage extrădării, informează adevarul.ro.După capturarea lui Ghiţă, în cursul săptămânii trecute, o echipă de avocaţi a plecat în Serbia pentru a-l reprezenta pe acesta în faţa autorităţilor judiciare sârbe. Procedura de extrădare ar putea fi însă una de durată, poate chiar de câteva luni, pentru că Ghiţă trebuie să răspundă, mai întâi, pentru infracţiunile comise pe teritoriul Serbiei: trecerea frauduloasă a frontierea şi fals privind identitatea.

Fostul deputat a fost prins la Belgrad, în cursul nopţii de 13 spre 14 aprilie. Ghiţă s-a prezentat ca fiind student sloven şi le-a vorbit poliţiştilor sârbi în engleză, prezentându-le acte false. Anchetatorii aveau deja date de la autorităţile române referitoare la faptul că în locuinţa respectivă s-ar afla fugarul, astfel că a fost condus la poliţie, constatându-se că documentele erau false. Sebastian Ghiţă era însoţit de fratele lui, care avea documente reale. Extrădarea lui Sebastian Ghiţă, care va fi decisă de un judecător sârb, ar putea fi îngreunată de faptul că România nu are un tratat de extrădare direct cu Serbia. Partea bună este că ambele state sunt semnatare ale Convenţiei Europene privind extrădarea.Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.


    Afaceristul s-a “deghizat” cu  barbă pentru a nu fi recunoscut
Afaceristul s-a “deghizat” cu barbă pentru a nu fi recunoscut

«Bombele» lui Ghiță nu se vor opri nici din închisoare


    Vom mai afla  lucruri despre viaţa şi cariera  lui Ghiţă
Vom mai afla lucruri despre viaţa şi cariera lui Ghiţă

Analiștii cred că fostul deputat ar putea să mai facă dezvăluiri care ar putea compromite și alte persoanje importante. Astfel, Sebastian Ghiță s-a aflat mereu în preajma unor personaje importante și a fost martor la diverse evenimente. Însă spațiul său de manevră ar fi limitat din cauză că se va afla în detenție. Prin urmare, fostului deputat îi va fi aproape imposibil să mai facă publice casete video cu dezvăluiri. „A fost un tsunami online de hohote şi ironii la adresa pozei lui Sebastian Ghiţă şi a modului în care a fost arestat în Serbia. Dar să nu uităm cine este acest personaj în viaţa publică din România. Un om de afaceri cu un succes incredibil, fost parlamentar, presupusă mână dreapta a fostului premier Victor Ponta, deţinător de trust media, intim cu şefii serviciilor secrete şi cine ştie câte altele. În condiţiile acestea, să îl subestimezi pe Sebastian Ghiţă e o greşeală. Putem presupune că deţine în continuare suficient de multe informaţii confidenţiale pe care le va folosi în interes propriu aşa cum a mai făcut şi până acum. Îi va fi însă destul de greu să mai facă jocuri ascunse pentru că odată adus în ţară şi încarcerat pentru dosarele pe care le are, spaţiul lui de manevră va fi limitat. Totuşi, e posibil să mai aflăm lucruri despre viaţa şi cariera lui. Probabil că e doar o chestiune de timp şi de oportunitate“, a explicat, pentru „Adevărul“, analistul politic Dan Ionescu. După ce a dispărut, Sebastian Ghiţă a făcut mai multe înregistrări video, în care vorbea despre relaţia strânsă pe care a avut-o cu Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi sau despre pretinse presiuni ale procurorilor.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net