Cât mai ține codul galben de vânt puternic și viscol

cod-galben-vant-viscol2.jpg

Vremea s-a înrăutățit în toată țara

Vântul puternic a luat cu el și primăvara! Meteorologii au anunțat vreme deosebit de rece pentru această perioadă, iar cea mai mare parte a ţării a intrat încă de vineri, 22 februarie, ora 16:00, sub cod galben de vânt puternic şi viscol.

Începând de vineri, 22 februarie, a fost anunțată vreme deosebit de rece în toată ţara, însoțită de precipitaţii. Meteorologii au emis și o atenționare de cod galben de vânt puternic şi viscol, care va afecta cea mai mare parte a țării. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare valabilă de vineri, de la ora 14.00, până sâmbătă, la ora 16.00, interval în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mixte în Transilvania şi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45-55 km/h. De asemenea, local se va forma gheţuş, potrivit News.ro

Vremea se va menţine rece până luni, 25 februarie

ANM a emis o atenţionare cod galben, valabilă de vineri de la ora 16.00, până sâmbătă la aceeaşi oră. Astfel, în Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 55-65 km/h şi izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

În Bucureşti, până sâmbătă la ora 8.00, vremea se va răci şi va deveni vântoasă. Temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, dar spre seară şi noaptea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul se va intensifica, astfel că va avea viteze în medie de 55-65 km/h şi vor fi condiţii de gheţuş. Stratul de zăpadă nu va fi consistent. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade, iar cea minimă de -7...-6 grade, posibil mai scăzută în zona preorăşenească.

Ulterior, în cursul zilei de sâmbătă, până la ora 20.00, vremea va fi deosebit de rece, iar vântul va mai avea temporar intensificări în prima parte a zilei, astfel că senzaţia de rece va fi amplificată. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului. Temperatura maximă va fi de -2...-1 grad.

Maşini avariate de copacii doborâţi de vânt, în Bucureşti

cod-vant-copaci-doborati.jpg

Un copac a căzut peste mai multe maşini în Bucureşti
foto: ISU Bucureşti-Ilfov

Între orele 16.00 şi 20.30, pompierii au acţionat în Bucureşti şi Ilfov ca urmare a vântului puternic care a doborât copaci. Conform ISU Bucureşti, zece maşini au fost avariate, dar au fost şi stâlp, copaci şi panouri publicitare care au căzut pe străzile din Capitală şi împrejurimi. S-a intervenit pe Bulevardul Ion Mihalache şi Bulevardul Mărăşti, unde câte un pom a căzut pe carosabil şi şinele de tramvai, pe alea Obcina Mică, unde patru maşini au fost avariate, dar şi pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, unde mai multe table s-au desprins. 

cod-vant-copaci-doborati-pompieri.jpg

Un copc a căzut pe Bulevardul Mărăşti
foto: ISU Bucureşti-Ilfov
Loading...