Cât îi costă pe bogații României să se plimbe cu avioanele private

Ultima actualizare:

    Un astfel de avion de lux costă în jur de 65 de milioane de dolari
Un astfel de avion de lux costă în jur de 65 de milioane de dolari

Noi ne plângem că s-a scumpit laptele, iar zeci de milionari români se duc la serviciu și la distracție cu avionul privat. Oameni de afaceri bogați plătesc până la 8.000 euro pe oră să nu stea în trafic.

Avioanele private revin în atenţia oamenilor de afaceri români. Sunt tot mai mulți milionari care cumpără ori închiriază avioane private, a declarat Gabriela Grigorescu, director Private Jets Europe. Sunt zeci de bogatași care s-au obișnuit să ajungă repede la destinația dorită.

”Anul acesta, interesul pentru zboruri cu avioane private a crescut comparativ cu anii anteriori, ajungând să fie comparabil cu cel din perioada de dinainte de criză. Diferenţa fata de anii anteriori, în special dacă facem referire la clienţii români, constă în schimbarea comportamentului de cumpărare al celor care accesează acest tip de servicii.  Aceştia sunt mai selectivi şi nu mai iau decizii imediate, cunosc mai bine piaţa, în special în ceea ce priveste preţul şi serviciile incluse”, spune Gabriela Grigorescu, director Private Jets Europe.

Oamenii de afaceri români încheie contracte de confidențialitate pentru ca omul de rând să nu afle că au această pasiune, să meargă la serviciu cu avionul de lux.

Închirierea costă pe oră cât un Logan nou

Închirierea unui business jet, variază între 1.500 si 8.000 de euro pentru fiecare oră de zbor. Un zbor dus-întors pe rutele interne variază intre 5.000-8.000 de euro, în timp ce o călătorie nonstop dus-întors pe ruta Bucuresti-Dubai poate costa 60.000 - 70.000 de euro, cu un avion super midsize, tip Gulfstream G280. Tarifele se calculează în funcţie de tipul aeronavei, anul de fabricație şi de servicii incluse.

Cele mai populare modele de aeronave de acest gen aparţin companiilor Gulfstream Aerospace, Bombardier Aerospace, Cessna-Textron Aviation, Embraer si Dassault Falcon. Pasagerii ce urcă la bordul acestor aeronave beneficiază de confort şi siguranță sporite, aparatură de ultimă generaţie.

Unele dintre cele mai recente şi sofisticate aeronave dispun și de sisteme de telemedicină Tempus IC, un dispozitiv care, în eventualitatea producerii unei urgențe medicale, folosește sistemele de comunicare prin satelit disponibile la bordul avionului pentru a se conecta cu doctorii aflați la sol.

De regulă, aeronavele private de acest tip au intre 5 si 12 locuri, însă cele mai mari pot prelua la bord și 20 de pasageri.


    Pasagerii ce urcă la bordul acestor aeronave beneficiază de confort şi siguranță sporite, aparatură de ultimă generaţie
Pasagerii ce urcă la bordul acestor aeronave beneficiază de confort şi siguranță sporite, aparatură de ultimă generaţie

Cel mai mai mare, mai luxos şi mai rapid avion privat din lume, Gulfstream G650, a fost prezentat recent la București. Un astfel de avion poate zbura non-stop distanţe de până la 12.900 km, costul unei astfel de aeronave ridicându-se la circa 65 de milioane de dolari, livrarea acestuia poate dura până la 3 ani. Propulsat de două motoare Rolls-Royce, avionul atinge o viteză apropiată de cea a sunetului, şi poate urca până la o altitudine de 15.545 metri. Au fost 40 de invitați la evenimentul de prezentare care au cerut mai multe informații despre această aeronavă, dar până acum nici aparat nu a fost comandat.

Unde ”zboară” bogătașii

Destinaţiile cele mai frecventate de românii care folosesc avioanele private sunt Nisa, Londra, Moscova, Paris, Berlin, dar si Dubai, Hong Kong sau New York, spun oficialii Private Jets Europe.

În Europa, cea mai folosită rută aeriană de către milionari este Moscova - Coasta de Azur, iar la nivel global sunt Miami – New York, New York – Los Angeles, New York – West Palm Beach si Londra – New York.

În ceea ce priveşte vârsta clienţilor, aceştia au între 40 si 55 de ani, iar majoritatea sunt bărbaţi.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net