Cât de simplu e să-ți lași copilul în grija primăriei cât timp ești la serviciu

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea a luat o decizie radicală, care va îngreuna activitatea angajaților Direcției Sociale
Gabriela Firea a luat o decizie radicală, care va îngreuna activitatea angajaților Direcției Sociale

Primăria București i-a sfătuit pe părinții care nu au cu cine să-și lase copiii cât timp sunt la serviciu, în aceste zile geroase, să apeleze la serviciile municipalității. Angajații Direcției de Asistență Socială vor fi trimiși acasă la solicitanți pentru a face pe bonele. Iată care e procedura pe care trebuie să o urmezi și cât de mult te poți baza pe ajutorul oferit de primărie.

Municipalitatea a decis să-i țină acasă pe copii până la sfârșitul acestei săptămâni, ca urmare a avertizărilor meteo de ger și viscol. Toate instituțiile de învățământ de stat au fost închise în această perioadă, iar părinții au fost sfătuiți să găsească soluții în familie pentru gestionarea acestei situații. Totuși, cei care nu se pot baza pe ajutorul rudelor, bunicilor sau bonelor pot apela linia de urgență a primăriei (0800.800.868), unde li se promite sprijin. Redactorii Click! au urmat sfaturile municipalității și sunt în măsură să vă spună dacă soluția primăriei vă este de folos.

După ce suni la linia gratuită a primăriei ești direcționat către site-ul Direcției Generale de Asistență Socială (dgas.ro). De acolo trebuie să descarci un formular și să-l depui pe adresa de mail registratura@dgas.ro. În cerere faci precizarea că dorești ca un angajat al primăriei să se deplaseze la domiciliul tău în ziua/zilele în care nu poți fi acasă cu copilul. Solicitarea este analizată de angajații Direcției, urmând să fii pus în legătură cu un asistent social al primăriei, dispus să stea cu copilul tău cât timp ești plecat la muncă.


    Acesta este mesajul pe care îl găsești pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială București
Acesta este mesajul pe care îl găsești pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială București

Angajații Direcției sunt la dispoziția celor aflați în nevoie în zilele de 28 februarie, 1 și 2 martie, în intervalul orar 8.30 – 16.30. Însă, serviciile primăriei sunt valabile doar pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani. Părinții care au copii mai mici sau mai mari trebuie să-și găsească alt ajutor.

Cât de util e serviciul primăriei

Primarul general Gabriela Firea a deschis o cutie a Pandorei când a anunțat că municipalitatea va sări în ajutorul părinților. În realitate, decizia primarului nu a făcut decât să pună o presiune în plus pe umerii angajaților Direcției Sociale. Dacă vrei detalii suplimentare referitoare la modul în care vei fi ajutat în această perioadă, nu poți afla nimic prin telefon. Liniile telefonice ale Direcției sunt ocupate, deși Gabriela Firea anticipa că nu vor exista prea multe cereri și că părinții vor găsi soluții în familie. În lipsa unor detalii obținute prin telefon, ești obligat să aștepți să fii contactat de angajații primăriei.

Problema este că cererile înregistrate online necesită mult timp de soluționare, iar acest lucru ar putea fi în dezavantajul tău dacă ai nevoie de ajutor imediat. Angajații primăriei centralizează toate cererile și alocă resurse în funcție de numărul de copii aflați în nevoie în aceeași zonă și de efectivele de asistenți sociali pe care municipalitatea le poate trimite la solicitări. Supraveghetorii provin din centrele de îngrijire și educație timpurie aflate în subordinea Primăriei Capitalei și a primăriilor de sector. Prin urmare, vă sfătuim să considerați această opțiune una de rezervă.

Ce soluții au părinții

Părinții care nu au apelat la serviciile primăriei și-au sacrificat programul de lucru sau au apelat la rude și vecini pentru a-și lăsa copiii în siguranță. Andreea Balaban, o mămică din București, ne-a spus că ieri s-a învoit de la muncă, iar azi a fost rândul soțului ei să ceară înțelegere din partea șefilor. „Pentru ziua de mâine am convenit cu o vecină să stea cu copiii, însă o plătesc pentru asta. Deci tot buzunarul meu este la mijloc”, spune femeia.  

Alții, mai norocoși, se bazează pe ajutorul bunicilor care locuiesc în Capială. Unii, însă, au bătut zeci de kilometri sau chiar mai mulți pentru a avea grijă de nepoți, doar pentru că primăria a creat o problemă încercând să rezolve o alta.

Școlile, liceele și grădinițele din București sunt închise până vineri inclusiv, ca urmare a deciziei Primăriei Capitalei. Primarul general Gabriela Firea a luat această decizie pe baza avertizărilor meteo de vreme rea din următoarele zile, însă după ce s-a consultat și cu reprezentanții structurilor subordonate. Decizia primăriei a nemulțumit o mare parte a populației active, însă a avut un impact benefic asupra traficului auto, mult mai aerisit ca urmare a eliminării unor drumuri cu mașina spre școlile din oraș.

Haos la Direcția Socială

Angajații Direcției Sociale a Municipiului București se adaptează din mers în rezolvarea noii sarcini de serviciu. În cursul acestei dimineți (ora 11.00), pe pagina de Facebook a instituției a fost postat un mesaj care încurajează părinții ai căror copii au între 4 și 12 ani. Aceștia trebuie să depună cereri de ajutor azi, până la ora 19.00.

simeon stalpnicul png

Centrele de copii din Sectorul 4 au porțile deschise

Părinții care nu au în grija cui să-și lase copiii, în timpul zilei, pe perioada în care sunt la serviciu, pot apela cu încredere la serviciile oferite în cadrul următoarelor centre, în care cei mici vor rămâne în supravegherea personalului specializat al DGASPC Sector 4.

Accesul în cele opt instituții subordonate autorității locale este foarte simplu și presupune completarea unei cereri de către părinți, în momentul în care îi lasă pe copii într-una dintre cele 8 locații. Preșcolarii pot merge la unul dintre cele 6 centre multifuncționale situate la următoarele adrese și în care sunt disponibile peste 250 de locuri:

1. CENTRUL SOCIAL MULTIFUNCTIONAL "DEGEŢICA" -Aleea Mirea Mioara Luiza nr. 1A,  sector 4, Bucureşti - Tel: 0733.200.060; Fax: 0372.874.261, email: cresaberceni3@dgaspc4.ro.

2. CENTRUL SOCIAL MULTIFUNCŢIONAL"MICA SIRENĂ" - Aleea Emil Racoviţă nr. 2B, Tel: 0371.360.124; Fax: 0372.874.262, email: cresaberceni4@dgaspc4.ro

3. CENTRUL SOCIAL MULTIFUNCŢIONAL "MICII MAGICIENI" - Izv. Mureşului nr. 4, sector 4, Bucureşti. Tel: 0723.296.777, Fax: 0372.874.263, email: cresa24@dgaspc4.ro.

4. CENTRUL SOCIAL MULŢIFUNCŢIONAL "SCUFIŢA ROŞIE". Aleea Tohani nr. 1, bl.30, sc. 1, parter, sector 4, Bucureşti. Tel: 0733.200.109 Fax: 0372.874.267, email: cresatohani@dgaspc4.ro.

5. CENTRUL SOCIAL MULTIFUNCŢIONAL "CRĂIASA ZĂPEZII" - Str. Oiţelor nr. 8, sector 4, Bucureşti. Tel :0728.885.575, Fax: 0372.874.268, email: cresaoitelor@dgaspc4.ro.  

6. CENTRUL SOCIAL MULTIFUNCŢIONAL "DUMBRAVA MINUNATĂ" - Stoian Militaru nr. 84, sector 4, Bucureşti. Tel: 0733.200.115 Fax: 0372.874.269, email: cresagiurgiului@dgaspc4.ro

În același timp, părinții școlarilor pot apela la cele doua centre de zi ale DGASPC Sector 4 și care au disponibile aproximativ 50 de locuri.

1. Centrul de Zi "Eu şi Prietenii Mei" - Str. Aliorului nr. 8A ,sector 4, Bucureşti. Tel:0751.090.237; Fax:0372.715.113; e-mail: prieteniimei@dgaspc4.ro.

2. Centrul de Zi "Casa Speranţei" -  Str. Sold. Enache Ion nr. 1A,sector 4, Bucureşti Tel: 0730.590.887. Fax: 0372.715.342; e-mail: czcasasperantei@dgaspc4.ro.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net