Cât de puternic va fi al doilea val pandemic și cum se face studiul privind starea de imunizare. Explicația ministrului Nelu Tătaru

Ultima actualizare:

    Românii vor fi testați după 1 iunieFoto: Shutterstock
Românii vor fi testați după 1 iunieFoto: Shutterstock

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că studiul național care va releva starea de imunizare a populației față de COVID-19 va începe la 1 iunie. Iar în funcție de rezultatele acestuia se poate preconiza când va lovi al doilea val pandemic. El a mai precizt că studiul se va face pe regiuni și vor fi folosite teste serologice.

Nelu Tătaru a explicat, potrivit news.ro, că studiul se va face prin regiuni, cele opt regiuni de dezvoltare şi la nivel judeţean, ”în funcţie de numărul de populaţie, în funcţie de numărul de infectări, în funcţie de numărul de decese, de cazuri care au fost în terapie intensivă, ca şi gravitate, se face un eşantion. Rezultatul care este predictiv, o dată ne arată cât suntem de imunizaţi, pe grupe de vârstă, şi prognozează sau previzionează o evoluţie ulterioară a unui al doilea val sau a unei evoluţii mai estompate în sezonul care va urma”.

Acesta a mai spus că studiul se va face folosind ”nişte teste serologice”, iar studiul va fi făcut pe toate categoriile de oameni, indiferent dacă le-a fost depistată boala sau nu.

Ministrul Sănătăţii spune că acest studiu ne va arăta dacă al doilea val de coronavirus va fi sau nu unul puternic.

”Vom vedea dacă am avut o mare masă a populaţiei României imunizată, atunci vom putea spera că următorul val va fi unul de mică amploare şi atunci se va continua ca într-o gripă sezonieră. Dacă avem o populaţie foarte puţin imunizată, putem să ne aşteptăm la un al doilea val foarte puternic”, a mai spus Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat,duminică, o testare a populaţiei la nivel naţional, după data de 1 iunie, aceasta urmând să fie realizată prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică. Testarea va avea rolul de a verifica nivelul de imunizare a populaţiei, dar şi de răspândire a virusului, la trei luni de la debutul pandemiei în România.

Citește și: 

Ce spune Nelu Tătaru despre declarația pe propria răspundere: "După 15 mai, sunt adeptul declarației verbale"

”O să mă înjure tot poporul român”. Soluția lui Augustin Zegrean pentru a putea fi menținute restricțiile după 15 mai

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net