Casa de 10 metri pătraţi! Povestea mini-locuinţei construite de un timişorean

Ultima actualizare:

    Ştefan şi Gabriela Lazăr. Şi căsuţa de povesteFoto: Arhivă personală
Ştefan şi Gabriela Lazăr. Şi căsuţa de povesteFoto: Arhivă personală

Ingeniozitate şi talent, iată două calităţi care nu-i lipsesc designerului timişorean Ştefan Lazăr, unul dintre cei mai în vogă arhitecţi din România! El şi-a construit o căsuţă pe cât de simpatică, pe atât de utilă. “Căsuţul” lui Ştefan Lazăr are 2,50 metri lăţime şi 4 metri lungime!

Timişoreanul Ştefan Lazăr, de la Ezzo Design, visează să se mute la ţară, în apropiere de Timişoara, unde îşi va construi o casă, departe de tumultul oraşului. Până atunci, designerul avea nevoie de un loc al său, unde să se odihnească, unde să-şi depoziteze sculele, unde să poată crea, dar şi unde să se simtă acasă. Aşa că şi-a suflecat mânecile şi a construit „Căsuţul”. El a făcut schiţele, el a întocmit proiectul şi tot el a meşterit la „Căsuţ”, ajutat, desigur, de prieteni.  Întreaga experienţă a fost relatată de cunoscutul blogger Adela Pârvu, pe blogul ei. “Am urmărit povestea lui Ştefan pe contul său de Instagram şi am văzut, din mai 2015 şi până în decembrie 2015, cum creşte acest căsuţ a lui”, susţine Adela Pârvu, care scrie articole despre oameni, locuri şi idei care-ţi fac casa şi viaţa mai frumoase. 

"Căsuţul" are un interior cald şi primitor
"Căsuţul" are un interior cald şi primitor

“Căsuţul este ridicat pe o platformă metalică, respectiv pe sâlpi metalici în care sunt fixaţi stâlpii de lemn de care este prinsă pardoseala casei. Ştefan a conceput căsuţul şi cu o mică terasă ce urmează la rândul ei a fi închisă cu sticlă. A folosit lemn pe care l-a cumpărat dintr-un depozit din Timişoara şi a ales preponderent bârne de 10 x 10 cm. După ce a făcut pardoseala pe ea s-a ridicat cu structura pereţilor în care a înglobat trei rame mici ca pentru ferestre de baie, tot din lemn. După ce a ridicat pereţii cu tâmplăria geamurilor, inclusă şi cu uşa de la intrare înglobată, a fixat structura acoperişului”, a explicat Adela Pârvu.

Casa de 10 metri pătraţi te îmbie la relaxare
Casa de 10 metri pătraţi te îmbie la relaxare

“Căsuţul” lui Ştefan Lazăr are 2,50 metri lăţime şi 4 metri lungime. Pereţii laterali au 2 metri înălţime, iar structura acoperişului a gândit-o astfel încât pe mijlocul încăperii să beneficieze de 2,50 metri înălţime. “Pe laturile locuinţei e dispus mobilierul: pe o parte blatul de lucru, masa chiar în dreptul ferestrelor, apoi pe cealaltă parte micuţa canapea de două locuri, dulapul şi etajera”, a adăugat Pârvu.Citeşte articolul complet şi vezi galerie foto pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net